• DOLAR 32.185
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2452.341
  • ...
HÜDA PAR Bingöl Teşkilatı engelli vatandaşları ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyet  ‘Engelliler Haftası` kapsamında Tüm Engelliler Derneği ve Altı Nokta Körler Derneğini ziyaret etti.

Tasalı ile beraberindekiler ilk olarak Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek başkanı Mücahit Korkutata ve dernek üyeleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette kentte bulunan engelli vatandaşların sorunları konuşuldu.

Ziyarette Korkutata, kentte engelli vatandaşların karşılaştığı sorunlara değindi. Korkutata, “Her yıl onlarca vatandaşımız maalesef farklı kaza veya arızi durumlardan ötürü engelli kalıyor, dolayısıyla engellilerin göz ardı edilmemesi ve topluma kazandırılabilmesi açısından her zaman gözetilmesi, saygı, sevgi ve değer verilmesi gerekir.” dedi.

Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen HÜDA PAR İl Başkanı Tasalı ise engellilerin sorunlarını bildiklerini ve yakından takip ettiklerini söyledi.

HÜDA PAR olarak engellilere toplumda her zaman pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdiklerini söyleyen Tasalı, "Her birimizin gelecekte birer engelli adayı olacağı asla unutulmamalı, bundan dolayı bugün bu kardeşlerimize göstereceğimiz saygı ve sevgi aslında kendimize göstermiş oluyoruz. Kaldırım işgalleri ve yollarda gelişi güzel araç park edilmesi engelli kardeşlerimize sokağa çıkmayı ve yürümeyi çekilmez bir hale getirmektedir. Bundan dolayı engeli vatandaşlarımız kaldırımları rahatlıkla kullanamamaktadırlar. Burada her birimizi ortak alanları kullanırken başkalarının da bu alanları kullanmaktan mahrum bırakılmaması gerektiği bilincinde olmalıyız. Şehir içi ulaşımında bulunan işletmecilerin engelli vatandaşlarımızın durumu göz önünde bulundurarak onlara kolaylıklar sağlanmalı ve bu hususta yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tasalı ve beraberindeki heyet, daha sonra BingölTüm Engelliler Derneğini ziyaret etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir