• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Kadınlar çiğköfte rekoru kırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği (ŞUTUDER) tarafından "Leğeni al, gel" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Türkiye'nin en büyük Müze Kompleksi'nin bahçesinde bir araya gelen 400 kadın, Şanlıurfa müzikleri eşliğinde çiğköfte yoğurup Dünya Kadınlar Rekoru'nu kırdı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTUDER Başkanı Mehmet Alataş ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci, Şanlıurfa'nın değerlerinin tanıtımı için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürüyle marka bir şehir olduğunu belirten Ekinci, "Tabi, bu şehrin marka değerini yükseltmek anlamında da kendi ürünlerine sahip çıkması gerekiyor. Çiğköfte denince akla Şanlıurfa geliyor ama bunu daha da iyi duyuracak olan böyle bir rekor denemesi. Bu anlamda bunu düşünen ŞUTUDER'e ben de teşekkürlerimi iletmek istiyorum." dedi.

Şehrin mutfağı, sanatı ve kültürünün önemine değinen Ekinci, sözlerine şöyle devam etti: "Hakikaten büyük bir çalışma. 400 anne Anneler Günü arifesinde şu anda çiğköfte yoğuruyor. Şanlıurfa mutfağı, sanatı ve kültürüyle derinliği olan bir şehir dedik ama bu şehrin bu değerlerini de bizim tanıtmamız gerekiyor. Sadece bizim bu değerleri bilmemiz yetmiyor. Artık bu tarz etkinliklerimizi ticarileştirmemiz gerekiyor. Ticarileştirmenin yolu bu tarz faaliyetlerle, ulusal tarz faaliyetler noktasında ses getirecek çalışmalarla olur. Eğer olabilirse uluslararası anlamda da tarihimizi, kültürümüzü arttıracak faaliyetlerin sayısını attırmamız gerekiyor. Tanıtım çok önemli, zamanımız pazarlama zamanı. Herkesin bildiği gibi öyle bir zamanda yaşıyoruz ki maalesef 5 kuruşluk işi 100 kuruşa pazarlayanların, bazen de 100 kuruşluk işi 5 kuruşa pazarlayanların dönemi. Böyle bir problem var."

Son olarak Ekinci, "Şanlıurfa pazarlama noktasında hakikaten hak ettiği değerin çok altında. Bununla ilgili de herkese, kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yöneticilere ve STK'lara görevler düşüyor. Hepimiz bunun farkındayız, bunun sancılarını hepimiz yaşıyoruz. Bize büyük bir doğum olacak bu doğum sayesinde ülkemiz için rol modeli olan bu şehir çok daha büyük bir yere gelecektir. Çünkü bu şehir her zaman hak ediyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir