• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Diyarbakır`da kolonları patlayan apartman tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 1992 yılında inşa edilen 36 dairelik bir apartman, kolonlarının patlaması nedeniyle boşaltıldı.

Edinilen bilgilere göre, Ceziri Bulvarı 484'üncü Sokak'ta bulunan 8 katlı Dilşad Apartmanı, birinci katında bulunan dairenin kolonunun patlaması sonucu boşaltıldı. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekibi, bina sakinlerini evlerinden çıkartarak, binanın etrafına güvenlik şeridi çekti.

Apartmanın yıkılıp yıkılmayacağının yapılacak incelemelerin ardından belli olacağı ve binaya girilememesi için mühür vurulacağı öğrenildi.

Bina sakinleri ise evlerine gidemedikleri için akrabalarının yanında kalacaklarını belirterek, basın açıklaması yapacaklarını söylediler.

Çevrede bulunan diğer apartmanlarda da aynı durumun söz konusu olduğu ileri sürüldü.

Diyarbakır'daki konut yapılar ve kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulunan akademisyenler, yapı denetiminin sadece kâğıt üzerinde olduğunu belirtmişlerdi.

Hatırlanacağı üzere, Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Caddesi'nde bulunan 7 katlı Hicret Apartmanı, eksik demir ve beton kullanımı nedeniyle 1983 yılında çökmüş ve 83 kişi hayatını kaybetmişti.

Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde ise 8 katlı Alkan Apartmanı, 2007 yılında kolonlarının yıkılması nedeniyle çökmüş ve Hasan (17) ile Mesut Demir (18) hayatını kaybetmişti. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir