• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Madde bağımlılığına yeni terapi yöntemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seslerin uyum içerisinde bir araya gelmesinden oluşan müzik, madde bağımlılığında terapi olarak kullanılacak. Yeşilay Mardin Şubesi ile tasavvuf müziği sanatçısı Selman Çaktır, bağımlılıklarla mücadelede işbirliği gerçekleştirdi.

Müzik ile sanatın bağımlılık gibi her türlü kötü alışkanlığı önlemede ve mücadelede kullanılacağı proje Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Mardin'de gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, "Bağımlı gençlerin müzik eğitimi ve sanatın bütün dalları ile uğraşmalarının onları topluma kazandıracağı şüphesiz bir gerçektir. Öte yandan, madde kullanımının ve bağımlılığın önlenebilmesinde başarının sağlanabilmesi için sanatçının ve toplumun her kesiminin bu mücadelenin içerisinde yer alması gerekir." dedi.

Bu amaç ve kapsamda Çaktır'ın projesine destek vereceklerini dile getiren Günlüoğlu, "Geleceğimizin teminatı olan genç nesillerimizin eğitiminin yanı sıra sağlıklarının da her türlü tehdit ve tehlikelerden korunması gerekmektedir. Bu görev başta bizler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin görevidir. Bu görevde sorumluluk üstlenen sanatçı kardeşimiz Selman Çaktır'a teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Müziğin, kültürlerindeki yeri ve öneminin büyük olduğunu ifade eden Çaktır ise "Ecdadımız müziği tedavi amaçlı dahi uzun yıllar kullanmış, bu hususta okullar, şifahaneler açmıştır. Örneğin Farabi, Razi, İbn-i Sina ve Gevrekzade Hasan Efendi gibi âlimler bu alanda çok önemli çalışmalara imza atmışlardır. Tasavvuf müziğinin bölgemizdeki kadim kültürün bir yansıması olduğu düşünüldüğünde projemizin amacına ulaşacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir