• DOLAR 32.379
  • EURO 34.736
  • ALTIN 2398.623
  • ...
`Dünyada Yolumuzu Gösteren Bir Projektördür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof, Dr, Osman Eğri, Peygamber Efendimiz`in (sas) Kur`an`ın görünen hali olduğunu belirtti. Osman Eğri, “Kur`an, bize, dünyada yolumuzu gösteren bir projektördür. Keşke biz Kur`an`ı dünyaya tam manasıyla anlatabilseydik de onlar da onu anlasalardı. Bizi ahirette kurtaracak kitap olan Kur`an, kendini tarif ederken aslında bütün hastalıklardan, mesela insan olarak bakarsak özellikle kibirden bizi rahmete yönlendirecek olan tek şey” dedi.

Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) tarafından Devlet Tiyatro Salonu`nda düzenlenen program okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Kuran-ı kerim tilaveti okumak için katılan İshak Danış dinleyenlere kuran ziyafeti sundu. Kur`an tilavetinden sonra konuşan ÇODİMDER Başkanı Adem Duru, amaçlarının din görevlilerinin sosyal sorumluluklarını, kültürel ve mesleki yönlerini dayanışma ve kaynaşma ruhunu, birlik ve beraberliklerini geliştirerek, din hizmetlerinin kalitesini artırmak olduğunu belirtti.

ASHAB-I KİRAM KUR`AN`IN TALEBESİDİR

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri de Kur`an-ı Kerim`i, insanların kendileri için okuduğunu belirtti. Peygamber Efendimiz`in (sas) Kur`an`ın görünen hali olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Osman Eğri, “Ashab-ı kiram Kur`an`ın talebesidir. Mevlana Kur`an`ın talebesidir. Biz de Kur`an`ın talebesi olmalı ve o insanların yolundan emin adımlarla ilerlemeliyiz. Kur`an, bize dünyada yolumuzu gösteren bir projektördür. Keşke biz Kur`an`ı dünyaya tam manasıyla anlatabilseydik de onlar da onu anlasalardı. Bizi ahirette kurtaracak kitap olan Kur`an, kendini tarif ederken aslında bütün hastalıklardan, mesela insan olarak bakarsak özellikle kibirden bizi rahmete yönlendirecek olan tek şey. Biz Müslümanlar olarak, Kur`an-ı Kerim`i bir rehber olarak, bir kılavuz olarak kendimize yön bulucu edinebilirsek, o zaman hayat daha yaşanır olacaktır.

Gençlerimiz mutlu değillerse, yeni arayış içerisinde iseler bahar gibi olan başka hiç bir ihtiyacın gönle ve kalbe zevki ruhaniyi gençlerimize daha fazla anlatmak ve kalplerine onu yerleştirmek lazım."
diye konuştu.

İNSANLARIN CEVHERİNİ GÖREN RENGİNE BAKMAZ
İnsanların cevherini görenin rengine bakmayacağına vurgu yapan Eğri, “İnsanların cevherini gören rengine bakmaz, bir takım sorunlar yaşıyor isek Kur`an`ın mahrumiyetinden, evlatlarımızdan yeteri kadar sevgi, saygı göremiyor isek Kur`an`dan mahrumiyettendir. Allah, bizi ondan mahrum etmesin” diye ifade etti.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir