• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
"Öğretmemiz için öğrenmemiz lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TP Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen çalışmalara İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İGEDER Genel Sekreteri Mehmed Esad Demirci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz ve İGEDER`e üye akademisyen ve öğretmenler katıldı.

İGEDER`in çalışmalarını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek, “Öğretmemiz için öğrenmemiz lazım” dedi.

“İnsanı yetiştirmek için yetişmiş insana ihtiyaç var”

Kurtaran, “Nitelikli bir gelecek için kaliteli bir eğitim şart, kaliteli bir eğitim için de öğrenmek şart. Öğretmemiz için öğrenmemiz lazım. İnsan yetiştirme politikası olmayan hiçbir millet istikametini bulamaz, hedefini tutturamaz. İnsanı yetiştirmek için de hiçbir müfredat tek başına yeterli değildir. İnsanı yetiştirmek için yetişmiş insana ihtiyaç var. Onun için biz bugünkünden daha iyi, daha güvenli, daha büyük, daha müreffeh bir ülke hedefliyorsak o zaman şu an bize emanet edilen, şu an yüreklerine dokunduğumuz bize umutla bakan ve ağzımızdan çıkan her sözü can kulağıyla dinleyen çocuklarımız için kendimizi daha da çok eğitmemiz, donatmamız lazım. Yetiştirilecek yeni nesil biz öğretmenlerin çalışmalarıyla ülkemizi daha ileriye taşıyacaktır.” diye konuştu.

Kurtaran`ın ardından konuşan İGEDER Genel Sekreteri Demirci de dernek faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, öğretmenlerin değişim ve dönüşümlere ayak uydurarak sürekli yenilenmeleri gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim çalışmaları 2 oturum ve toplam 8 atölye çalışmasıyla gerçekleşti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir