• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
"Biz biatımızı tazelediğimiz oranda O`nun yolunda olabiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İstanbul Yeni Kapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğine katılan Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, İLKHA`ya yaptığı değerlendirmede, Kutlu Doğum etkinliklerinin kaybedilen izzet ruhunun yeniden kazanılması için vesile olacağını söyledi.

Selahaddin-i Eyyübi`nin başlattığı Mevlid kutlamalarının güzel bir örneğini İstanbul'da gördüklerini ifade eden Yıldırım, bunun, Muhammedi Sevda diye nitelendirilen Allah Resulü'ne olan sevginin aslında bir tezahürü olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Biz burada bir bid`at işlemiyoruz. Bu insanlar da bir bid`atı ortaya koymak için gelmediler. Tek bir şey var burada; Resulullah`la (sav) yeniden sözleşmek, yani biatlaşmaktır. Çünkü biz o biatımızı tazelediğimiz oranda O`nun davasının yolunda olabiliriz. O`nun davası için mücadele edebiliriz, gayret edebiliriz.” diye konuştu.

Daha önce önce Diyarbakır`da başlayan bu sevdanın İstanbul`da da aynı coşkuya ulaştığını kaydeden Yıldırım, “Ben inanıyorum ki bu halka halka başka yerlere de yayılacak. Ben geçen hafta pazartesi günü Almanya Hamburg`taydım, aynı sevda orada da var. Dolaysıyla bu güzel bir şey, Selahaddin-i Eyyübi`nin başlattığı o mevlid kutlamalarının o mevlid ruhuyla yeniden ümmeti diriltmenin, aslında güzel bir örneğini görüyoruz burada.” dedi.

Düzenlenen etkinliklerin yakın bir zamanda ümmetin daha farklı bir yerlere gelmesini, o kaybedilen izzet ruhunun yeniden kazanılması için bir vesile olacağına inandığını belirten Yıldırım, böyle olması için de dua ettiklerini dile getirdi. (Zeki Aras, Mustafa Bikeç –İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir