• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
Kuvvetli yağışa dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğinin beklendiğini açıkladı.

Yağışların, Hatay, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Diyarbakır ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (3 ile 8 derece) azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Hatay, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Diyarbakır ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, Batman, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 20°C

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 25°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı 25°C

Manisa: Az bulutlu 29°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatler ile akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir