• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
"Allah ve Resulünün adaletiyle yeryüzünde zulüm kalkar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Yüceköy`de (Balanê) düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından köylüler duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kutlu Doğum etkinliklerinin çok güzel olduğunu dile getiren H. Selman Seçen, "Hz. Muhammed'in mevlit etkinliği her yıl köyümüzde yapılıyor. Bütün köylüleri ve çevre köyleri davet ediyoruz. Herkes çok memnun ve mutludur. Bu etkinliklerle birlik ve kardeşlik oluyor. Kurtuluşa vesile oluyor. Kurtuluş İslam ve Kur'an dışında hiçbir şeyle olmaz. Allah Teâlâ Müslümanların birlik ve beraberliğini yeryüzüne hâkim etsin. Allah ve Resulünün adaletiyle olmazsa yeryüzünden zulüm kalkmaz. Her yıl bu etkinliklerin olmasını istiyoruz." dedi.

Yapılan etkinliklerin Müslümanların birliğine vesile olduğunu belirten Mehmet Ali Dursun, şunları söyledi: "Bu etkinliklerle ilerlemelerin olduğunu görüyoruz. Küçük büyük tüm insanlar bu etkinliklerle çok mutlu oluyorlar. Gayemiz Allah ve Resulünün davasının yükselmesidir. Amaç ve hedefimiz Allah ve Allah'ın davası olsa inşallah hepimiz zor ve zahmetten kurtuluruz. Bunun için yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri birlik ve kardeşliğimizi pekiştiriyor. Kin ve nefreti aramızdan kaldırıyor. Bizleri Resulullahın sünnetine götürüyor. Kur'an-ı Kerim'i köyümüzde, milletimizin içinde ve her yerde hâkim etmek istiyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'ın izniyle bu etkinlikleri yapmaya devam edeceğimize söz vermişiz."

Köy sakinlerinden Naima Gezer, "Yapılan mevlit etkinliklerinden çok mutluyuz. Her yıl köyümüzde olmasını istiyoruz. Hz. Muhammed'in yolunda olmak istiyoruz. Onun güzellikleri içerisinde olmak istiyoruz. Allah Resulünün bizlere şefaatçi olmasını diliyoruz. Bu etkinliklerden daha güzel bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"Keşke onun hayatını hep okuyabilseydim." diyen görme engelli Rukiye Gezer, "Çok mutluyum. Bu tür etkinlikleri yapan Peygamber Sevdalıları Platformundan Allah razı olsun. Peygamberimiz anlatılınca, onun hayatını öğrenince çok seviniyorum. Keşke onun hayatını hep okuyabilseydim. Okuyup herkese öğretebilseydim ama okuyamıyorum. Her sene bu etkinliklerin olmasını istiyorum. Hatta Peygamberimizin tek bir ayda değil her ay anılmasını istiyorum. Peygamber Sevdalıları Platformundan Allah razı olsun. Allah hayırlarını kat kat versin inşallah." şeklinde konuştu.

Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleriyle mutlu olduklarını ifade eden Zeynep Gezer ise şunları söyledi: "Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum etkinliği çok güzeldi. Emeği geçen ve katılım gösteren herkesten Allah razı olsun. Bu etkinliğin her sene olmasını diliyorum. Peygamber Efendimizi çok seviyoruz. Bu etkinlikler sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Allah bizleri ona kavuştursun inşallah." dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir