• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Van Rahmet Eli, Şubat Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da mağdur ailelere yaptığı faaliyetlerinden dolayı halkın büyük teveccühüne mazhar olan Rahmet Eli Gıda Bankası Derneği, Şubat ayında yaptıkları faaliyet ve yardımlar hakkında bir rapor hazırladı.
 
Şubat Ayında, 765 Aileye Yardımda Bulunduk
Derneğe başvuran ailelerin durumunun yerinde tespit edildiği belirtilen raporda, "Bu çalışmalar çerçevesinde sadece Şubat ayının ilk üç haftasında 215 aileyi tespit ettik. Tespit edilen bu aileler mağduriyetlerine göre derecelendirilip gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu aileler ve daha önce tespitte bulunduğumuz ihtiyaç sahibi ailelerle beraber Şubat ayında, toplamda 765 aileye gıda paketi ve giyim yardımında bulunduk. Bu ailelerden imkânları olanlar gelip dernek binamızda yardımlarını almaktadırlar. Gelip yardım alma imkânları olmayan ihtiyaç sahiplerinin yardımları ise kapılarına kadar götürülüp bırakılmaktadır" denildi.
 
Esnaflarımıza Her Zamankinden Daha Çok İhtiyacımız Var
Gıda paketlerinin tedarikinde yardımlarını esirgemeyen uluslararası yardım organizasyonu İHO-EBRAR`a teşekkür edilen raporda, derneğin faaliyetleri şu şekilde açıklandı: "Depremden önce yardım çalışmalarının sürekliliği açısından yardımlarını esirgemeyen esnaf ve hayırseverlerin yardımları ile başlattığımız yardım seferberliği deprem ile beraber kesintiye uğradı. Deprem sürecinde ise Peygamber Sevdalıları Platformuna üye ve gönüllü derneklerin yaptıkları çalışmalar çerçevesinde toplanan yardımlar, derneğimiz aracılığı ile tespit edilen Merkeze bağlı köyler başta olmak üzere Erciş İlçesi ve Van merkezdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bundan sonraki süreçte az da olsa kendini toparlayan esnaflarımızın kapısını bir daha çalacağız. Az da olsa yapılacak yardımlar bir araya geldiği zaman çok güzel işler başarıldığına şahit olduk. Peygamber (sav) buyurduğu gibi "Bir hurma çekirdeği bile olsa infak ediniz." Hadisini kendisine düstur edinen esnaflarımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Yüklendiğimiz bu ağır yükün altından Van`ın hayırsever halkı olarak beraber kalkacağımıza olan inancımız tamdır."
 
Raporda, Rahmet Eli Gıda Bankası Derneği`nin, gayeleri ise şöyle açıklandı: "Temel gayelerimizden bir tanesi de yine Efendimiz (sav) buyurduğu gibi "Fakirliğin Küfür ile sınırı birdir" ikazı ile bu fakirlik illeti ile hep beraber mücadele edeceğiz. Bunun yanında ihtiyaç sahibi ailelerin çalışabilecek durumda olan fertlerine iş istihdamı konularında da çalışmalarımız sürmektedir."
(Fikret Özkan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir