• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Efsane Lise Tarih Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- 1948 yılında kurulan Bingöl Lisesi, iki yıl önce alınan karar doğrultusunda İMKB Bingöl Anadolu Lisesi ismini aldı. Bingöl`ün ilk lisesi olan Bingöl Lisesi, kuruluş tarihinden günümüze kadar Türkiye`de tanınmış yüzlerce siyasetçi, sanatçı, yazar ve edebiyatçı yetiştiren bir üne sahip.
 
Lisenin Hem İsmi Hem de İmajı Değişti
Ancak 1990`lı yıllardan sonra ismi kavga ve gürültüyle anılır olan Bingöl Lisesi, bu tarihten sonrada yüzlerce başarılı mezun verdi. Son yıllarda ki olumsuz imajına karşı oluşan antipati nedeniyle velilerin kaygılandığı lisenin ismi alınan kararla tarihe karıştı. Yeni ismi İMKB Bingöl Anadolu Lisesi ile 2 yıldır yeni bir sayfa açan okul, başarılı sanat çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
 
Sanat Koridorları Oluşturdular
Okulda oluşturulan 10 kişilik sanat ekibi okulda sanat koridorları oluşturdu. Çizimleriyle usta sanatçıları aratmayan öğrenciler, okul idaresinin desteğiyle farklı projeler üzerinde de çalışıyor.32 dersliğe sahip olan ve 960 mevcudu olan okulun sınıf mevcutları ise 30 civarında.12 adet özel bilişim dersliğinin de mevcut olduğu okul başarılı öğrencileriyle göz dolduruyor.
(Ali Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir