• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İzmir`de Kutlu Doğum Çoşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Pazar günü saat 14:30 da, Buca-Akıncılar meydanında düzenlenen programın açılışı, Hafız Bedirhan Akgül`ün okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı.

 

Tertip Komitesi Başkanı Cemil Genç`in on dakikalık açılış konuşmasının ardından Grup Özlem`in okuduğu ilahilerle devam eden programda, Grup Şuheda`nın okuduğu Esma-ül Hüsna ile coşkulu anlar yaşandı.

 

Sonrasında Diyarbakır`dan gelen Ömer Çevlik Hoca, peygamberin (s.a.v.) daveti ile ilgili anlamlı bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında, Hz. Muhammed`in (s.a.v.) cahiliyenin en karanlık döneminde insanları islama davet noktasında kendi rahatını hiçe sayarak peygamberlik görevini en güzel şekilde yerine getirdiğine değinerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Efendimizin kızı Hz. Fatma Hz. Ali`ye, bir hizmetçi istediğini talep ederek bunu peygamberimize iletmesini söyler. Hz. Ali peygamber efendimize durumu bildirmesi üzerine Hz. Muhammed kızının yanına gider ve tüm insanlığa yolgösterecek şu yüce mesajı zikreder. Ey kızım her namazdan sonra 33 defa Subhanallah, Elhamdulillah ve Allahu Ekber lafızlarını zikretmen bu isteklerinden daha hayırlıdır!"

 

Çocuk Grubu`nun okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile devam eden programda ilahilere ve salavatlara halkın eşlik etmesi dikkat çekti.

Program Grup Özlem`in tekrar sahneye çıkıp söylediği coşkulu ilahilerden sonra yapılan dua ile 16:30 da sona erdi.

Yunus Şani - İLKHA

 

 

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir