• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.
 
Özgür Haber: "Böyle Valimiz olursa …"
Diyarbakır Tekstilci İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Behçet Aygün tarafından 3 yıl önce 2 milyon lirayla kurulan Diyar Örme Triko Üretim Tesisi`nin yüzüne bile bakan yok. 80 kişiye iş imkânı sunan tesisin sahibi Aygün, hayata geçirmek istedikleri `Tekstilkent` projesine İL Valisi`nin duyarsız kaldığını, toplantılarına katılmadığını savunarak, "Böyle Valimiz olursa, Diyarbakır`ın da hali bu olur" dedi.
 
Güneydoğu Güncel: Çınar`da Kuduz Paniği
Diyarbakır`ın Çınar İlçesine bağlı Leblebitaş Köyünde bir köpeğin ısırdığı 2 ineğin ölmesi üzerine Çınar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterince yapılan incelmede kuduz tespit edildi. Ölen inekler toprağa gömülürken köy karantinaya alındı. Çınar İlçe Sağlık Grup Başkanlığı İneklerin sütünü içen Akbaş ailesinin 33 ferdi kuduz olma ihtimaline karşı akşam saatlerinde ambulanslar ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yapılan tahlillerde köylülerde kuduz rastlanmadığını söyledi.
 
Güneydoğu Ekspres: Kadınlar Yangın Söndürüyor
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında işe başlayan 5 kadın, erkek personellerle yangına müdahale ediyor. İtfaiyeci Bahar Karakoç, ``Bizi gören vatandaş çok şaşırıyor. Ailem de önce karşı çıktı sonra destekledi`` dedi.
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir