• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Mustazaf-Der Saldırısına Bir Kınama da Bingöl`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Adana Mustazaf Der Şubesine düzenlenen Molotoflu saldırıya tepkiler devam ediyor. Mustazaf-Der Bingöl Şubesi adına bir açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Orhan Açıkbaş, saldırıyı kınadı.
 
Mustazaf-Der Adana şubesine yapılan saldırıların karanlık ve derin yapıların hizmetinde olanlar tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bu menfur saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, bu saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki derin güçleri lanetliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Mustazaf-Der`in tüzüğünde belirttiği ilkelerinden taviz vermeden mazlum ve mustazaf halkın yanında olduğu belirtilen açıklamada, "Hakkın emrinde Müslüman halkımızın duygularına tercüman olmuş, hizmetten geri durmamıştır. Gerek mağdur ve muhtaçlara yaptığı yardımlarla ve gerekse düzenlediği etkinliklerde yüz binleri buluşturmasıyla Müslüman halkımızın gönlünde yer etmiştir. Çalışmalarıyla mazlum ve mustazafların yüzünü güldürüp, sevindirmiş, zalim müstekbirlerin ve fitnecilerin korktuğu bir camia olmuştur" denildi.
 
Adana Mustazaf-Der`e yapılan bu çirkin saldırının ilk olmadığı, daha önce de defalarca saldırılarda bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, düzenlenen saldırılarla yapılan hizmetlerin engellenmeye çalışıldığına dikkat çekildi.
 
Bu saldırının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirildiğinin düşünüldüğü belirtilen açıklamada devamla şöyle denildi: "Emniyetten de bu olayı aydınlatmasını ve sorumluları ortaya çıkarmasını talep ediyoruz. Ancak şu ana kadar olay yeri incelemesinin bile yapılmamış olması başlı başına bir skandal olarak görüyoruz. Bu konuda ilgililerin ve yetkililerin kendilerine düşeni yapıp faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Adana Mustazaf-Der Şubesi ve Camiasına büyük geçmişler olsun. Dostlarımızdan vakar ve duruşlarını korumalarını, sabırlı olmalarını diliyoruz. Yetkililerden de benzer olayların tekrarlanmaması için çaba göstermelerini ve gerekli önlemleri almalarını talep ediyoruz."
 
Nihat Kanat - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir