• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Suriyeli Müslümanların kahramanlara ihtiyaçları var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Suriye savaşı beş senedir devam ediyor. Her sene yüz binlerce insan hayatını kaybediyor. Şehirler yıkılıyor, aileler dağılıyor, yüz binlerce çocuk yetim kalıyor. Müslümanlar perişan ve her ay zalim Eset`ten kaçarak ülkeyi terkediyor. Dayanacak güç ve sabır kalmayınca insan daha da perişan olup isyan ediyor. Zalim Esed`i Rusya ve İran destekliyor ayrıca her türlü maddi ve manevi destek de sağlıyor. Rusya Başkanı  “Ben Esed`in avukatı değilim” demiş olsa da Esed`in hala iktidarda olmasının arkasında Rusya`nın durması vardır. Dayanacak ve güvenecek biri olduğu zaman her türlü problemin üstesinden gelmek daha da kolay oluyor. Esed`in güvendiği ve dayandığı birileri varken, Suriye halkının dayanacak ve güvenecek Allah`tan başka kimseleri yoktur. İnsanlar istedikleri gibi “Allah yardım edecektir” diyebilirler, mutlaka bu böyledir. Ancak, Allah yine katından yardımını kullarının vasıtasıyla göndermektedir. İşte, Suriye halkının güvenecekleri ve dayanacakları gerçek kahramanlara ihtiyaçları vardır. Böylesine vahşi ve acımasızca yürütülen savaşta kahramansız, lidersiz, halka seslenen ve halkın sevdiği ümitle arkasından gidecekleri birine veya birkaç tane lidere ihtiyaç vardır. Suriye halkı bugün bu liderlerden bile mahrum bırakılmışlardır.

Rus-Afgan savaşında Afgan halkının sevdiği ve güvendiği liderler vardı. Afganistan çok bölündü ama sonuçta zalim Rusya`ya karşı çarpışan mücahitlerin önünde müthiş liderler vardı. Afgan cihadı İslam ümmetine Abdullah Azzam gibi nice isimler vermiştir. Afgan gençleri onun kahramanlık hikâyeleriyle yetişti. Tüm İslam âlemi ve gayri müslimler bile Abdullah Azzam`ı tanır. Taliban harekâtının bir Şeyh Ömer`i vardı. Halkın güvendiği, saydığı şahsiyetler her zaman halka bir güç ve umut vermişlerdir. 

Çeçen-Rus  savaşı İslam ümmetine Şamil Basaev, Hattab, Hamzat Gelaev, Cevher Dudaev gibi nice  kahramanları vermiştir. Komutan Şamil Basaev`i tüm dünya tanıyor, Hattab`ı kim tanımıyor? Çeçen cihadının lokomotifi olan komutanlar bunlar. Allah yolunda kendilerini feda eden, şehadeti bir rütbe olarak gören kahramanlar Çeçen halkının güvendikleri ve ümitle destekledikleri komutanlar idi. Onların isimlerini duyduklarında hala Rus zalimlerin tir-tir titrediği komutanlar! Mücahitlerin sevdiği ve saydığı komutanlar, her zaman mücahitlerin en önde savaşan bu kahramanlar, Çeçen cihadını şehit oluncaya kadar sönmesine izin vermeden götürmüşlerdir. Tüm İslam ümmetinin gurur duyduğu ve gençlere örnek gösterdikleri kahramanlar.

Suriye`de neden böyle kahraman isimler duyulmuyor? Suriye`de mücahitler yok mu? Yüz parçaya bölünmüş olan Suriye halkının şu anda en çok ihtiyaç duyduğu halkı bir araya getirecek, etrafına gençleri kenetleyecek liderlere ihtiyaçları vardır. Elbette ki Allah`ın yardımı oluyor. Olmasa bu zalimlerin karşısında bir gün bile dayanamazlardı. Ama halkı özgürlüğe götürecek ABD ve yandaşlarının emrinde olmayan, tüm anlaşmaları sadece Allah ile yapan, Suriye halkına sadık, kendileri yiğit ve liderlik vasıfları olan kahramanlara ihtiyaç vardır. Başta Batı olmak üzere, Rusya, İran Suriye halkı arasında tohum gibi yaydığı fitnenin son bulması için Suriye halkına Allah`tan Abdullah Azzam, Şamil Basaev ve Hattab gibi komutanlar vermesini istiyoruz! Vardır, mutlaka vardır! Tövbe- istiğfar edip Allah`tan tez bu kahramanların zuhurunu isteyelim. Tüm İslam âleminden Suriye`ye Müslüman halkına yardıma giden mücahitlerin arasında mutlaka vardır bu zalimlerin oyununu bozacak bir Allah`ın kulu!    

Bu haberler de ilginizi çekebilir