• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
`Bunlar, Hayvanlardan Daha Aşağı Yaratıklardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaf Der Genel Merkezi, ABD`nin Afganistan`daki üslerinden Bagram`da, Kur`an-ı Kerimin yakılmasına tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, Amerikalıların şahsında Batı emperyalizminin İslam dinine ve mukaddesatlarına olan küstahlığının devam ettiğine dikkat çekildi.
 
Düşünce ve İfade Özgürlüğü Adı Altında Saldırıyorlar
Yüzyıllardır İslam topraklarını kan gölüne çeviren vahşi batı emperyalizminin soykırım seviyesinde katliamlar gerçekleştirerek zulümlerine devam ettiği hatırlatılan açıklamada, "Özgürlük ve demokrasi" getirme gibi boş vaatleriyle kendi emperyal menfaatleri için Ortadoğu`ya yeni Haçlı Seferleri düzenleyen necis Amerika ve işbirlikçilerinin Müslümanların mukaddesatlarına "Düşünce ve ifade özgürlüğü" yaftası adı altında saldırdığına dikkat çekildi.
 
2010 yılında rahip Terry Jones adlı bir Amerikalının Kur`an yakma planını gündeme getirmesi ve bu plan çerçevesinde bazı müstekbirlerce Kur`an-ı Kerim`in yakılması eyleminin dünya çapında Müslümanların tepkisine sebep olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, bu tepkisel gösterilerde onlarca Müslümanın, Amerikan kuklası yönetimlerce şehid edildiği belirtildi.
 
Açıklamanın devamında, "Kurmuş olduğu piyon devlet ve yapay sınırlarla Müslüman halkları bölüp birbirine düşman ederek ülkelerin başına getirdiği kukla yöneticilerle İslam ve Müslümanlara karşı savaştırması yetmezmiş gibi İslam`ın mukaddesatlarına hakaretler eden necis Amerika ve batılı emperyal dostları, insanlık haysiyet ve şerefiyle, inanç ve düşünce özgürlüğünü ayaklara almaya devam ederek, İslam`ın mukaddesatlarına saygısızlık yapmaya devam etmektedirler" denildi.
 
Kur`an-ı Kerim`e Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez
Son olarak Afganistan`da bir Amerikan askeri üssünde Kuran-ı Kerim`ler ve diğer dini kitapların yakıldığı anımsatılan açıklamada, bu davranışın en büyük insanlık suçu olduğu vurgulandı. Kainatın yaratıcısı olan Rabbul Aleminin insanlara bir hidayet rehberi olarak indirdiği yüce kitabın tüm insanlık için eşsiz bir değerde olduğu vurgulanan açıklamada, "Bunu yakanlar insanlıktan nasipleri olmayan hayvanlardan daha aşağı yaratıklardır. Tüm dünyayı kaosa sürükleyen necis Amerikalılar şunu iyi bilsinler ki, Müslümanlar asla kutsal kitapları olan Kur`an-ı Kerim`e yapılacak bir saygısızlığı kabul etmezler. Böyle bir saygısızlığa gerektiğinde canları ve kanlarıyla karşı durmayı bilirler. Bunu en çok bilmesi gereken Amerikalılardır. Bu hakaret üzerine ortaya çıkacak tüm olayların sorumlusu `Büyük Şeytan` Amerika`dır" ifadeleri kullanıldı.
 
Zulme Rıza Zulümdür
Açıklamanın devamında şöyle denildi; "Bununla birlikte; Kendi çıkarları için insanlık onurunu ayaklar altına almaktan geri durmayan ABD`nin bu pervasızca tutumlarında ülkemiz hükümetinin de sorumluluk payı olduğu unutulmamalıdır. Zira hükümetin gerek komuta görevini üstlendiği ISAF güçleri gerekse de aktif olarak komutanlığını yürüttüğü Kabil Bölge Komutanlığı aracılığıyla ABD, bütün bölgede katliamlar yapmakta, İslam coğrafyasında cirit atmaktadır. Bu bağlamda, gerçekleştirilen insanlık suçuna ortak olmamak adına Türkiye derhal bütün askeri gücünü Afganistan`dan çekmeli, NATO taşeronu olarak da İslam coğrafyalarına askeri gücünü sokmamalıdır. Zira `Zalimlere meyletmeyin. Aksi halde ateş size de dokunur.`(Hûd Sûresi: 113) âyet-i kerimesi, zulme yalnız âlet olanı ve taraftar olanı değil, belki ednâ bir meyil edenleri dahi dehşetle ve şiddetle tehdit ediyor çünkü rızayı küfür, küfür olduğu gibi, zulme rıza da zulümdür."
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir