• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana Zabıtasından Esnafa Darp İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA-Son zamanlarda kaldırım işgaline yönelik çalışmalarına hız veren Adana Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesinin polis destekli gerçekleştirdiği operasyon sırasında birçok esnafın darp edildiği iddia edildi.

Seyhan İlçesi Melekgirmez Çarşısındaki işyerlerini denetleyen zabıta ekiplerinin dükkânlara ait vitrin ve çeşitli eşyalara el koymak istemesi üzerine çıkan arbedede zabıta ekipleri biber gazı kullandı. Çıkan arbedede ise bazı dükkânlar zarar görürken bazı esnaf ise darp neticesinde fenalaştı. Olay sırasında fenalaşan bir bayan esnaf ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Zabıtanın esnafa hakaret edip kaba kuvvet kullandığını iddia eden çarşı esnafı ise; Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi zabıtası içerisinde kendini kabadayı zanneden insanlar var. Takmışlar gözlerine gözlük, önüne gelene vuruyorlar. Biz ne hırsızız, ne de terörist! Biz bu çarşının kirasını ödeyen, devlete vergisini ödeyen esnafıyız. Bizim verdiğimiz vergilerle maaşını alan zabıta bize biber gazı sıkıp, küfürler savuruyor. Malımızı yağmalayıp bizi dövmeye kalkışıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Biz işportacı değiliz, bu çarşının esnafıyız "şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Ayhan Kaya-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir