• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
İtalya Türkiyeli 20 Mütedeyyin Şahsı Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - İtalya`nın Roma, Modena, Trieste ve Como şehirlerinde ikamet eden mütedeyyin olarak bilenen 20 kadar Türkiye vatandaşını şahısların evlerine baskın düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramanın ardından söz konusu şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.
 
"BASINDA ÇIKAN HABERLER İFTİRA"
Gözaltına alınan ve yaklaşık 5 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Yunus Can operasyonla ilgili verdiği bilgide şunlara değindi: "Her şeyden önce İtalyan resmi haber ajansına dayandırılarak yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Verilen bilgilerin tamamına yakınını iftiradan ibarettir. Polis sabah saat beş sıralarında Türkiye`dekine benzer bir yöntemle evlerimize baskın yaptı. Evimizi didik didik aradılar, bir şey bulamayınca oradaki diz üstü bilgisayarıma aldılar ve emniyete götürdüler. 5 saatlik sorguda bizi şebekecilik yapmakla suçladılar. `Bunu neye dayandırarak ileri sürdüklerini` sorduğumuzda telefon görüşmelerinde bu bilgiyi elde ettiklerini ileri sürdüler. Bende böyle bir şeyin asla mümkün olamayacağını söyledim."
 
Gözaltına alınanların tamamına yakınının dönercilik ve et dağıtım işlerinde çalıştığına dikkat çeken Can, "Bu kişiler aynı işleri yaptıklarından doğal olarak birbiriyle telefon görüşmesi yapmaları da gayet normaldir. Bir de bu şahıslar işlerinden ötürü her türlü insanla iletişim kurmak durumunda kalıyor. Benim asıl üzerinde durmak istediği nokta; eğer polis telefon görüşmelerinden yola çıkarak bu baskınları düzenlemişse, büyük bir skandala imza atmış demektir. Yok eğer bunu bahane ederek yapılan yasal İslami çalışmaları sekteye uğratmak istiyorsa bu daha büyük bir skandaldır" ifadelerini kullandı.
 
Ahmet Bayram - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir