• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
`İtalya`da Hizbullah Operasyonunda 6 Tutuklama`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İtalya`nın Roma, Modena, Trieste ve Como şehirlerinde ikamet eden mütedeyyin olarak bilenen 20 kadar Türkiye vatandaşını şahısların evlerine baskın düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramanın ardından söz konusu şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.
 
"BASINDA ÇIKAN HABERLER İFTİRA"
Gözaltına alınan ve yaklaşık 5 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Yunus Can, İtalyan resmi haber ajansına dayandırılarak yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, verilen bilgilerin tamamına yakınının iftiradan ibaret olduğunun altını çizdi.
 
Polisin sabah saat beş sularında Türkiye`dekine benzer bir yöntemle evlerine baskın yaptığını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade Can, "Evimizi didik didik aradılar, bir şey bulamayınca oradaki diz üstü bilgisayarımı aldılar ve emniyete götürdüler. 5 saatlik sorguda bizi şebekecilik yapmakla suçladılar. `Bunu neye dayandırarak ileri sürdüklerini` sorduğumuzda telefon görüşmelerinde bu bilgiyi elde ettiklerini söylediler. Onlara da söyledim; bu büyük bir iftiradır. Bizim camia içinde böyle girişime asla izin verilmez." dedi.
 
Gözaltına alınanların tamamına yakınının dönercilik ve et dağıtım işlerinde çalıştığına dikkat çeken Can, "Bu kişiler aynı işleri yaptıklarından doğal olarak birbiriyle telefon görüşmesi yapmaları da gayet normaldir. Bir de bu şahıslar işlerinden ötürü her türlü insanla iletişim kurmak durumunda kalıyor. Benim asıl üzerinde durmak istediği nokta; eğer polis telefon görüşmelerinden yola çıkarak bu baskınları düzenlemişse, büyük bir skandala imza atmış demektir. Yok eğer bunu bahane ederek yapılan yasal İslami çalışmaları sekteye uğratmak istiyorsa bu daha büyük bir skandaldır" ifadelerini kullandı.
 
İTALYA BÜYÜKELÇİLİĞİ`NDEN YAZILI AÇIKLAMA
Öte yandan konuyla ilgili Türkiye`nin İtalya Büyükelçiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Soruşturma ve Özel Operasyonlar Merkezi koordinesi altında, yasa dışı göçe yataklık eden ve Hizbullah örgütüyle bağlantılı, organize kriminal bir yapının bazı üyeleri hakkındaki 9 gözaltı ve 41 arama emrinin uygulamaya konulduğu belirtildi. Tahkikatın, Türkiye makamlarının uluslararası "terörizm" suçlamasıyla hakkında yakalama emri çıkarttığı bir Türkiye vatandaşının Lombardiya bölgesinde tutuklanmasının ertesi günü yapıldığının hatırlatıldığı açıklamada, "Tutuklu hakkında derinlemesine yapılan soruştura neticesinde, Filistin ve Kürt orijinli yasa dışı göçmenleri İtalya`ya ulaştırma amaçlı sofistike bir yapılanma sistemine sahip Türk(iye) Hizbullah`ından oluşan yasa dışı bir yapının İtalya`daki varlığı ortaya çıkmıştır. Operasyonun detayları hakkında bilgi, Terni Emniyeti`nde yapılacak olan basın toplantısında verilecektir." denildi.
 
GÖZALTINA ALINANLARDAN 6`SI TUTUKLANDI
Diğer taraftan medyada yer alan son bilgilere göre, gözaltına alınan zanlılardan 6`sının tutuklandığı bildirildi.
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir