• DOLAR 35.488
  • EURO 36.598
  • ALTIN 3065.62
  • ...
"İnşaat sektörünün dünya ekonomisine katkısı 7,2 trilyon dolar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından, İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) iş birliğiyle düzenlenen, "2. Rising City Gayrimenkul Fuarı" ve "15. İnşaat Fuarı" TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Fuarlar, 23 Nisan'a kadar açık olacak.

Fuarların açılışında kısa bir konuşma yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa'nın gayrimenkul kuşağında Türkiye'deki en önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Küçük, "Her yıl yaklaşık bir milyon civarında Türkiye'nin nüfusu artıyor. Tahminlere göre nüfusun 93 milyona gelinceye kadar artacağıdır. Bursa bu nüfus artışında Türkiye ortalamasının yüzde 50 üstünde. Bursa, ayrıca yabancıların da rağbet ettiği, konut aldığı şehirlerden bir tanesidir. Kentsel dönüşümde önemli şehirlerden bir tanesidir. Kentsel dönüşüm asla ihmal edilemez, ertelenemez bir konudur. Çünkü deprem bu ülkenin, coğrafyanın kaderidir. Bunların hepsini bir araya getirince Bursa gayrimenkul kuşağının Türkiye'deki en önemli merkezlerinden bir tanesidir.  " dedi.

"Referandumun sona ermesi belirsizlik ortamını bitirmiştir"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, referandumun sona ermesiyle belirsizlik ortamının da bittiğini belirtti.

Burkay, "Önümüzde yatırıma, üretime, istihdam ve ihracata odaklanacağımız yeni bir başlangıç sürecini yaşadığımız bir döneme giriyoruz. İstikrar güveni, güven ise yeni başarı hikâyelerinin yolunu açacaktır. Karar mekanizmalarının daha hızlı işleyeceği bu yeni dönemde Bursa olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kentin ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkılar vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Burkay konuşmasını şöyle sürdürdü: "16 Nisan sonrası ortaya çıkan tablo hem Bursa'ya hem de Türkiye'ye olan ilginin artarak devam ettiğini bize gösteriyor. 30'u aşkın ülkeden gelen misafirlerimiz hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin, dünya ekonomisine nasıl yön verdiğinin ve buradaki ekonominin sadece ülkemiz için değil, coğrafyamız açısından da ne kadar önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bursa ve Türkiye, bir cazibe merkezidir. Referandum sonrası Türkiye'nin girdiği yol, gerçek anlamda bunun sürdürülebilir kılınması açısından çok önemli bir süreci açmış oldu. İnşaat alanında dünyadaki 100 büyük şirket arasında 30'un üzerinde Türk şirketi bulunmakta. Türkiye, Çin'den sonra dünyanın bu alandaki en büyük ikinci ülkesidir."

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, önümüzdeki 10 yılda Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da inşaat sektörü için toplamda 4,3 trilyon dolar payın ayrıldığını, bu sayede 2020 yılında bu bölgelerde ki büyümenin yüzde 80'lere ulaşacağını söyledi.

Gökçadır, "İnşaat sektörünün dünya ekonomisindeki büyüklüğü, 7,2 trilyon dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Önümüzde ki son 10 yılda ise gayrisafi milli hasılanın yüzde 8'ini oluşturarak 12 trilyon dolara çıkacağı ön görülüyor. Bu artışta Çin, Hindistan ve ABD'nin yüzde 54'lük bir paya sahip oldukları tahmin ediliyor." dedi.

Bursa İnşaat Fuarı ve Gayrimenkul Fuarlarına, toplam 262 firma katıldığını aktaran TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yurt içi ve yurt dışından 60 binin üzerinde ziyaretçiyi beklediklerini söyleyerek, "Fuara daha ilk günden itibaren körfez ülkelerinden, Ortadoğu, Arap yarım adasından, Balkanlardan ziyaretçiler gelmeye başladı." ifadelerini kullandı. (Mustafa Bikeç-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir