• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
"Peygamberimizin getirdiği mesaj ihya ve inşa özelliğine sahiptir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Molla M. Ali Altun ve Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, Batman'dan bölgesel yayın yapan Radyo Yüksel`de Muzaffer Çiftçi`nin sunuculuğunu yaptığı ‘Muhabbeti Aşk` programına katıldı.

Programda çalışmaları ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan platform sözcüsü Altun, düzenledikleri kutlu doğum etkinlikleriyle uzun yıllardır bölgede Muhammedi bir aşkın yankılandığını söyledi.

Pazar günü, yeni otogar yanı mevlid alanında düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliğiyle Muhammedi aşkı doya doya yaşayacaklarını söyleyen Altun, "Sokaklarımız, meydanlarımız, köylerimiz Muhammedi aşkla süsleniyor. Ruhlarımız güzel bir atmosferle hamdolsun bugünlere kadar geldik. Önümüzdeki hafta pazar günü de farklı bir güzelliği, atmosferi, Muhammedi aşkı inşallah Batmanlılar olarak hep birlikte ihya edeceğiz. Muhammedi aşkı kana kana, doya doya teneffüs etmeye çalışacağız." dedi. 

"İnsanların aramış olduğu huzur, saadet Peygamberimizin önderliğindedir"

Hz. Muhammed`in bütün insanlığın önderi, Peygamberi ve rehberi olduğunu vurgulayan Altun, "Güzellik, erdemlik, fazilet, insani değerler adına ne kadar güzellik varsa bunun kaynağı hiç şüphesiz Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)`dir. Dolayısıyla eğer kâinatta en çok tanınması gereken biri varsa hiç kuşkusuz bu da aziz Peygamberimiz olacaktır. Çünkü insanların aramış olduğu, arzu ettikleri huzur, saadet ve selamet tümüyle sevgili Peygamberimizin önderliğinde bulabileceklerine inanıyoruz." diye konuştu.

"Peygamberimiz Müslümanların gönüllerinde taht kurmuş bir Fatih`tir"

Özellikle bölge halkının Peygambere olan aşkı, sevdasının tarif edilmeyecek kadar büyük olduğuna işaret eden Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün gönüllere eminiz ki bu sevda, aşk yerini bulmuş. Hatta 'gönüller Fatih`i, sultanı' diyoruz. Bu bir söz değil, bu bir hakikatin dile getirilme şeklidir. Gerçekten sevgili Peygamberimiz insanlarımızın, özellikle Müslümanların gönüllerinde taht kurmuş, gönüllerini fethetmiş bir Fatih`tir."

"Hedefimiz, insanlarımızın gönlünde yatan Muhammedi aşka tercüman olmaktır"

Konuşmasının devamında hedef ve amaçlarını anlatan Altun, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak hedefimiz, insanlarımızın gönlünde yatan o Muhammedi aşka tercüman olmak, ön ayak olmak, o Muhammedi aşkın etrafında kenetlenmek, kaynaşmak, muhabbet ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Amacımız; tek renk, ses, yürek olduğumuzu birbirimize en azından gösterebilmek ve hepimizin kabul ettiği bir değer etrafında toplanabilmektir. Peygamberimiz Allah tarafından insanlığa hangi amaç ve gayeyle gönderilmişse, şüphesiz ki bu etkinliklerin gayesi de odur." ifadelerini kullandı.

"Peygamberimizin getirdiği mesaj bütün insanların saadetini temin eden bir özelliğe sahiptir"

Allah-u Teala`nın Hz. Muhammed`i sadece insanlık alemine değil, canlı, cansız bütün alemlere rahmet vesilesi olsun diye yeryüzüne elçi olarak gönderdiğini aktaran Altun, "Dolayısıyla etkinliklerimizdeki amaç da Peygamberimizin anlaşılabilmesi, tanıtılabilmesi ve O`nun yol göstermesiyle yol yürünebilmesi içindir. Çünkü bizler O`nu takip ettikçe, O`nu anladıkça, bu şekilde hayatımızı yaşadıkça ve O`nun rehberliğinde yol aldıkça içimizdeki ve dışımızdaki bütün sıkıntıların bertaraf olacağına inanıyoruz. Çünkü Peygamberimizin getirdiği mesaj bütün insanların saadetini temin eden, ihya ve inşa eden bir özelliğe sahiptir." dedi.

"İnsanların en büyük ıstırabı adaletten yoksun yaşamalarındandır"

Konuşmasının devamında Altun, "Ne zamanki ümmet olarak sevgili Peygamberimizi unutmaya yüz tuttuk, başka şeylere meylettik, başka şeyleri anlatmaya çalıştık içimizdeki buhran, ayrımcılık daha çok belirgin bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Şu anda yeryüzündeki insanların en büyük ıstırabı adaletten yoksun yaşamaları, adaletle yüzlerinin gülmeyişi ve adaletin tecelli etmeyişidir. İşte biz diyoruz ki; nasıl ki kardeşliği ve uhuvveti tesis eden mimar, usta sevgili Peygamberimizse, o zaman yeryüzüne adaleti ve hakkı da yerleştirecek olan yine sevgili Peygamberimizin mimarlığında ve ustalığında gerçekleşebilecektir. Çünkü Peygamberimiz bunu uygulamalı olarak ortaya koymuş ve toplumu dönüştürmüştür. Barbarlardan adil olanları çıkarmıştır. Hz. Ömer kendi kızını kendi eliyle toprağa gömen birisiyken, sonra adalet abidesi, adaletin timsali olmuştur." şeklinde konuştu.

"Peygamberimiz bir kurtarıcı olarak gönderilmiştir"

Tüm insanlığın Peygamberin mesajına kulak vermesi gerektiğine dikkat çeken Altun, son olarak şu mesajları aktardı: "Demek ki Peygamberimize yaklaştıkça, O`nunla hayatımızı güzelleştirdikçe ve O`nu hayatımızda hakim kıldıkça emin olun içimizden nice Ömerler, Aliler, Osmanlar, Ebu Bekirler ve Sa`d bin Ebû Vakkâslar çıkacağına inanıyoruz. İşte bu programlardan birinci hedefimiz budur. Sevgili Peygamberimiz Allah-u Teâlâ`dan bir kurtarıcı olarak gönderilmiştir. İnsanların karanlık dünyalarını aydınlatan 'siracun nur' olarak gönderilmiştir. İnsanları hakka davet eden bir davetçi olarak gönderilmiştir. İnsanları cennetle müjdeleyen ve cehennemle korkutan bir Beşir ve Nezir olarak gönderilmiştir. O zaman sadece Müslümanlar değil, bütün insanlık sevgili Peygamberimizin mesajına, O`nun sesine kulak vermelidir."

Daha sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, dinleyicilere çalışmalarıyla ilgili geniş kapsamlı bilgiler aktardı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir