Gaziantep Basınında Öne Çıkanlar
21 Şubat Salı günü gaziantep basınnda öne çıkan bazı haber özetleri
GAZİANTEP-21 Şubat 2012 salı günü gaziantep yerel basınında öne çıkan haber özetleri şöyle: Ayıntab Gazetesi: Çevir Kazı Yanmasın Referans Gazetesi: Böbrek kardeşliği Pusula Gazetesi: ZORUNLU EĞİTİM SORUNLU OLMASIN Gaziatnep27 Gazetesi: Eğitimin MR`ı çekilmeli Olay Gazetesi: Kravat zorunluluğu kalkıyor (Şefik Mert-İLKHA)
İngiltere ve ABD,İran`a sahip çıktı.Her iki devketten gelen açıklamalarda İsrail`in İran`a saldırmaması yönünde fikir beyan edildi.
34 Köylü unutulmadı
Şırnak uludere`de 34 köylünün hayatını kaybettiği olayla ilgili mazlum-der,İHD,Başkent kadın platformuve eşit haklar izleme derneği tarafından "Roboskiye adalet platformu" kuruldu.
Bir b ağ evinde bekçilik yapan Gaziantepli Memik Yıldız,malulen emekli olan ağabeyi Doğan Yıldız`a böbreğini bağışladı.
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yönündeki yasa teklifi TBMM`ye sunuldu. Yasa teklifinde kademeler 4+4+4 olarak şekillendirilirken, eğitimciler atılan adımın önemli bir adım olduğunu ancak bazı çekincelerinin olduğunu dile getirdi. Bu sürece geçilirken, altyapı sorununun halledilerek geçilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen eğitimciler, yönlendirmeler konusunda da bazı endişelerinin olduğunu söyledi.
AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Türkiye-Suriye ilişkilerinde gelinen nokta, İran-İsrail siyasetinde savaş söylemlerinin artması, Parlamentoda Gaziantep adına sürdürülen çalışmalar, Gaziantep`te eğitim durumu ve Gaziantepspor`a kötüye giden durumu hakkında sorularımıza oldukça çarpıcı cevaplar verdi. Eğitimdeki sorunun sadece okul yaptırmakla çözülemeceğini eğitimin MR`nin çekilmesi gerektiğini belirten Şahin, çok önemli bir konunun altını çizdi, "Köylerden kente göçü önlemek için ve Gaziantep`i Ortadoğu`nun gıda ambarı haline getirmek için sulama projelerimize önem veriyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Gaziantep, Ortadoğu`nun gıda ambarı haline gelebilecek olanaklara sahip. Gaziantep, Türkiye için model bir kent" dedi.
Bu da bizim ayıbımız
Gaziantep Üniversitesi önündeki kavşak kaderine terk edilmiş durumda
Ölümlü kazalar, öğrencilerin eylemi ve açıklamaları hala ses vermedi ve kavgaşa üst geçit yapılmadı. Öğrenciler, "Buraya bir üst geçit yapılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet serbestisinin ilk adımını hayata geçirmeye hazırlanıyor.