• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Ölümle Burun Buruna Geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Genç ilçesine bağlı Bayırlı köyünde vefat eden bir vatandaşın taziyesi için giden yaklaşık 300 kişi, yoğun kar nedeniyle köyde mahsur kaldı.
 
10-15 hanelik köyde mahsur kalan vatandaşlardan 40 kişilik bir grup köyde barınma sorunu yaşayınca 20 kilometrelik yolu yürüyerek anayola vardı. Anayolda kendilerini bekleyen araca binen vatandaşlar, Solhan`a ulaştı.
 
Edinilen bilgiye göre, Genç`e bağlı Bayırlı köyünde rahatsızlığı bulunan Abdurrahim Erce`yi hastaneye kaldırmak isteyen köylüler, yetkililerden yardım istedi. Çığ tehlikesi üzerine vatandaşların talepleri karşılıksız kaldı. Hastalığı gittikçe artan Erce, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Cenaze nedeniyle vatandaşların yoğun talebi üzerine köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmaya başlayan ekipler köye ulaştı; ancak yoğun kar nedeniyle greyderin kayarak yoldan çıkması üzerine ekiplerde köyde mahsur kaldı. Bunun üzerine civar köylerden ve ilçe merkezinden köye gelen 300 vatandaş köyde mahsur kaldı.
 
Köyde mahsur kalan vatandaşlardan Selahattin Uyar, mahsur kaldıkları köyde 10-15 evin olduğunu belirterek "Sağ olsunlar köylüler her şeylerini bizimle paylaştılar. 300 insanı ağırlamak büyük bir külfetti, Her evde 30`un üzerinde şahıs kalıyor bir yatağı 2-3 kişi paylaşıyorduk. Çoğumuz hastalandık. Gittikçe şartlar zorlaşınca kilometrelerce yürümeye karar verdik. Solhan ilçesinden gelen yaklaşık 30-40 kişilik bir grup, 20 kilometre yolu saatlerce yürüdük .Yolda çok sıkıntılar yaşadık zaman zaman çığ düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Yolda hepimiz tekbir ve salavatlar eşliğinde birbirimize moral vererek kilometrelerce yolu o şekil bitirdiğimizde çok yorulmuştuk takatimizde tükenmişti. Yol sonunda bizi bekleyen bir araçla Solhan ilçesine Allahın izniyle vardık. Tabiki geride birçok insanı ve araçlarımızı da bırakarak gelebildik." dedi.
 
İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin daha sonra köylüleri kurtardığı; ancak vatandaşların araçlarının köyde kaldığı öğrenildi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33724.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33729.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33728.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33727.jpg

 

(Nihat Kanat -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir