• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
AB Bakanı Çelik: `AGİT sınırları aştı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Bakanlığında düzenlenen toplantıda AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, referandum ve gündeme dair açıklamalar yaptı. AGİT'e tepki gösteren, bakan Çelik, "Açıklamalar mesnetsiz ve olgunluktan uzaktır. Açıklamalar sınırları aşmıştır" dedi. Çelik'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle"

Bazı yetkililerin değişiklik yapılmadan açıklama yapması doğru değildir. AGİT ile şimdiye kadar verimli çalışmalarımız oldu. Bu açıklamaların mesnetsiz iddia olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'nin hukuki alt yapısı bellidir. Sorunsuz şekilde gerçekleştiriyoruz.

AGİT'e uyarı

YSK'nın mühürsüz pusula olarak yapılan tartışmaya yaptığı içtihat bugüne özel değil yerleşik uygulamalara yönelik bir uygulamadır. Burada vatandaşların iradesi zayi olmasın diye verilen demokratik bir karardır. Bu kararlar sandıklar açılmaya başlanmadan yapılmıştır. Orada hepimiz görüyoruz çeşitli siyasi parti temsilcileri var. YSK Başkanının açıklaması da bu çerçevede kayıtlara geçmiştir.

Anayasa değişikliği için oy veren vatandaşlarımızı eleştirenler 15 Temmuz'da buraya gelmeyenler Türkiye ile dayanışma içine girmeyenler şimdi çıkarım yapıyorlar. Bu çevrelerin hayır oyu verenlerin hamiliğine soyunmaları kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hepsi birinci sınıf vatandaştır. Hepimiz kardeşiz. İlla mücadele etmek istedikleri bir şey varsa AB içindeki ırkçılıkla mücadele etmelerini öneririz.

AGİT heyetinin siyasi mülahazalara girmemesini öneriyoruz aksi takdirde bu değerlendirmelerin Türkiye açısından geçerliliği olmayacaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir