• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
"Artık otel köşelerinde pazarlık usulüyle hükümetler kurulamayacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya referandum sonuçlarını İLKHA'ya değerlendirdi. Bundan sonra Türkiye`de güçlü bir hükümet ve güçlü bir yönetim şeklinin hâkim olacağını belirten Asya, yeni sistemde "Artık otel köşelerinde pazarlık usulüyle hükümetler kurulamayacak." dedi.

Halkın sistem değişikliğine vize verdiğini ifade eden Asya, “Kazasız belasız bir referandum geçirmiş olduk. Birbirimize tahammül kültürüyle sandıklara gittik. Bu noktada bir sıkıntının yaşanmaması bizim en çok sevindiğimiz birliktelik oldu. Tabi referandum bir süreçti ve bu süreçte ‘evet` oyu kullanmak bir hak olduğu gibi ‘hayır` oyu da kullanmak bir hak bir tercih olarak biz gördük. Halkımız bu noktada hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ve sistem değişikliğine vize vermiş bulunmaktadır. Bu ne getirir, ne götürür? Bu memlekette koalisyon umudu olan, bir karmaşa ortamından umut bekleyen siyasetçilerimize son noktayı koydu.” dedi.

"Artık otel köşelerinde pazarlık usulüyle hükümetler kurulamayacak"

Referandum sonucunun daha güçlü bir Türkiye`ye zemin hazırladığını söyleyen Asya, “Vatandaş direk hükümetini seçmiş olacak, direk sandıkta güvenoyunu vermiş olacak ve sistem kurumsallaşmış olacak. Artık otel köşelerinde pazarlık usulüyle hükümetler kurulmayacağının en nihai kararıdır. Yeni Türkiye noktasında artık kurumsallaşmış kurumlarıyla, devlet başkanıyla ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetim şeklini almış bulunmaktadır. Birliğimize, dirliğimize ve daha güçlü bir Türkiye`ye zemin hazırlamış bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

Başkanlık sistemiyle birlikte Türkiye`nin güçlü bir ekonomi ve güçlü bir siyasete sahip olacağını söyleyen Asya, “Dün ilk gündü ve dövizde ok işaretleri aşağıya doğru yöneldi. Çünkü artık güçlü bir hükümet ve güçlü bir yönetim şekli hâkim olacak. Ekonomisiyle, siyasetiyle, bürokrasisiyle ticaretiyle bir bütün olarak bu ülkeyi asıl kökleriyle yeniden inşa etmek üzere inşallah güçlü bir ekonomi, güçlü bir hükümet, güçlü bir siyaset noktasında istihdama ve ticarete yönelik özellikle bizim ilimizin de içerisinde bulunduğu cazibeli iller programında hak ettiğimiz payı alacağımıza ve daha güçlü bir Türkiye`yi hep birlikte inşa edeceğimize inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

“Bölge insanı birliğin beraberliğin teminatıdırlar”

Referandumda bölgeden çıkan her bir oyun çok daha değerli olduğuna dikkat çeken Asya, “Bu bölgenin insanları bu ülkenin asli insanlarıdırlar. Asıl sahipleri ve birliğin, beraberliğin teminatıdırlar. Özellikle bu bölgeden çıkan her bir oy daha değerlidir, takdire şayandır. Batı dünyası da bunu bu şekilde okumuştur, bu şekilde okuyacaktır. Dolayısıyla bu ülkenin birliğine ihtiyaç duyulduğu an bu insanlar kendi ideolojilerine, aidiyetlerine, felsefelerinden vazgeçmek suretiyle kendi ülkesinin, kendi kardeşlerinin yanında bir duruş sergilemişlerdir. Birileri ötekileştirmeye çalışsa da birileri bunun üzerinde duygusal bir siyaset yapmak istese de birileri etnisiteye dayalı bir siyaset yapmak istese de bu halk buna geçit vermedi ve vermeyecektir. Dolayısıyla Muş`ta bu anlamda yüzde 50`nin üzerinde oy verilmesini biz kendi yerelimizde çok önemsiyoruz.” dedi.

Türkiye`de bundan sonra deflasyon, enflasyon ve provokasyonların olmayacağını söyleyen Asya, son olarak söyle konuştu:

“Başkanlık sistemini çok iyi bir şekilde anlatamadık. Bu sistem çok elzem bir sistemdir. Niye? Bir kere benim ile benim hükümetim arasında artık vesayet sistemine son veriyoruz. Askeri mahkeme ve bürokratik vesayet, isimlendiremediğimiz sivil toplum örgütleri bünyesinde, ama adeta bir vesayet sistemiyle örgütlü yapılara son veriyoruz. Dolayısıyla halk kendi hükümetini bizzat seçiyor. Arada bir basamak, bir aşama kalmaksızın direk güvenoyu vermek suretiyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halkın verdiği vekâlet ile kurulmuş olacak. Bu memlekette artık koalisyonlar olmayacak. İkincisi bu memlekette artık deflasyon, enflasyon olmayacak. Bu memlekette artık provokasyonlar olmayacak. Neden? Çünkü güçlü bir hükümet geliyor ve 2`inci tura ihtiyaç duyulduğunda bu memleketin başkanı her halükarda yüzde 50 oyla seçilecek. Dolayısıyla artık karanlık güçlerin entegre ettiği karanlık ilişkiler ağına son vermiş bulunmaktayız.” (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir