• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
İş dünyası süreçten beklentili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu ve Anadolu'da yatırım yapmak isteyen iş adamları, referandumun sonuçlanmasıyla birlikte bölgedeki ekonomik belirsizliğin yerini hareketliliğin alacağını belirterek, hükümetin projelerini harekete geçirmesi gerektiğini söylediler.

16 Nisan`da yapılan anayasa değişikliği referandumunda 'Evet' çıkmasıyla birlikte, bölgenin ekonomik siyasal olarak büyük beklentiler içerisinde söyleyen iş adamları, milletin verdiği desteği sahada da icraatlarla desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Azboy, yatırımcıların referandumda çıkacak sonuca odaklandığını belirterek, belirsizliğin ortadan kalkmasıyla çok daha güzel hizmetlerin olacağını dile getirdi.

Azboy, "İş adamları 'ülkenin durumu şöyleydi, böyleydi, bekleyelim durum ne olacak' gibi herkes referanduma odaklanıyordu.  Belirsizlik ortadan kalktığından dolayı çok güzel hizmetler olacaktır. Hükümetinde atacağı yasal hem anayasal güzel bir şekilde çıkarsın ki ivme kazansın. Milletin verdiği desteği sahada da icraatlarla desteklemesi gerekir ki ekonomik belli bir noktaya ulaşsın." dedi

İleriki süreçte dövizin düşüşe geçebileceğini kaydeden Azboy, "Döviz bizim yerli paramız değil. Bu da makul bir seviyeye çekilecek sinyallerini hızlı bir şekilde göremeyiz ama yakında bir zamanda düşüşe geçer. Esnaf ve arkadaşlarımızla ilgili olumlu netice verecektir. Millet bir karar verdi ve bir tercihte bulundu. Artık milletin verdiği karara saygı duymak ve beraber kenetlenip kendi memleketimize ülkemize çok güzel bir şekilde refaha ulaştırmak için iş adamları olarak elimizden geleni yapmak için seferberlik için de yapmaktır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mustafa Akkul, bölge insanının beklenti içerisinde olduğunu söyledi.

Akkul, "Sektör ve iş dünyası olarak cezasını çektik. Bugün itibariyle herkes bir umut içerisindedir. Evet, çıkmasıyla belki 'hayır' çıksaydı sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Beklentilerimiz var bölge olarak hem ticari sosyal anlamda bu adımların atılması gerekir. Ticaretin yolu huzur ve barıştan geçiyor.  Bu halk bir beklenti içerisindedir. Ciddi olarak bölge halkı ne istiyor bu yönde ciddi adımların atılması gerekiyor." diye konuştu. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir