• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, 23 Nisan Pazar günü "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temasıyla düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliği öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.

Kristal Park`ta yapılan kahvaltılı basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü üyesi ile STK yöneticileri katıldı.

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla M. Ali Altun açıklama yaptı.

Hz. Muhammed`in tüm insanlığa gönderilen adalet Peygamberi olduğunu söyleyen Altun, “Yıllardır bu etkinliği düzenlememizdeki amaç, özellikle bütün toplumun değeri olan, herkesin kabul ettiği, gönlünde yaşattığı, değer verdiği, mukaddes gördüğü sevgili Peygamberimizi toplumun ortak değeri olarak sunmak ve o ortak değer etrafında toplanmaya teşvik etmek, ön ayak olmaktır. Sevgili Peygamberimiz hepimizin Peygamberidir. Hepimiz için bir rehber, kılavuzdur. Dolayısıyla şu anda toplumun içinde bulunduğu ıstırapların son bulması için, özellikle coğrafyamızda ve bütün dünyada akan gözyaşlarının durması sevgili Peygamberimizi anlamak, O`nu anlatmaktan ve O`nu yaşamamızdan geçer.” dedi.

“O`nu tanıtma ve anlatma Peygamberimize karşı bir sorumluluğumuzdur”

Yaptıkları Kutlu Doğum etkinliklerinin sıradan bir etkinlik olmadığına işaret eden Altun, “Bütün ümmeti, toplumu yakından ilgilendiren çok ciddi bir meseledir. O muazzam Peygamberi tanıma ve tanıtma işi elbette Rabbimiz bize lütfettiği için biz kendimizi bahtiyar, mutlu addediyoruz. İnşallah bu kervan, bu çalışma ve seferberlik kesilmeden, her gün daha iyi bir performans ortaya koyarak, daha büyük hedefler ortaya koyarak yürüme konusunda inşallah o azimde ve gayretteyiz. Hep beraber bir bütün olarak inşallah bu hizmetin daha ileriki safhalara ulaşması için katkı sunacağız. Neticede bu bir görevdir, Peygamberimize karşı bir sorumluluğumuzdur. ” diye konuştu.

"Bu yıl sevgili Peygamberimizin adalet yönünü ele alacağız"

Peygamberi anlamadan, O`nu anlatmadan ve O`nu yaşamaya çalışmadan insanların hayatlarındaki ve toplumdaki sıkıntı ve sorunların bitmesinin de mümkün olmadığını vurgulayan Altun, devamında şöyle dedi: “Bu yıl sevgili Peygamberimizin adalet yönünü ele alacağız. Sevgili Peygamberimiz nasıl adil bir yöneticiydi, bir idareciydi, bir babaydı, bir tüccardı, bütün bu konuları toplumumuzla paylaşarak, O`nun hayatından adaleti ve hakkı kendi hayatımıza aksettirmeye ve hayatımızla resmetmeye çalışacağız. İnşallah bu da hem maddi hem manevi katkıları olacaktır. Çünkü sevgili Peygamberimizin anıldığı meclisler, anıldığı toplumlar manen ihya olmuş, huzur bulmuş ve adaletin hakim olduğu toplumlar olmuşlardır. Hepimizin ortak çalışma örneği sergileyerek yaptığımız bu hizmetin ciddi manada karşılık bulacağına inanıyoruz.”

“Bu etkinlik hepimizin etkinliğidir”

Daha sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, 23 Nisan Pazar günü Yeni Otogar yanı Mevlüd Alanında saat 13.30`da Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceklerini ifade etti.

Yaptıkları çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Aydın, 15 Şubat`ta başlattıkları salâvat kampanyasının Kutlu Doğum etkinliğine kadar devam ettiğini hatırlattı. Aydın, salâvat kampanyası düzenlemelerindeki amaçlarının hayırda yarışarak, vatandaşların her ortamda zikir alışkanlığı elde etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Şehrin farklı noktalarına afiş, branda astıkları, TV, gazete, radyo ilanları gibi aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını belirten Aydın, halka ve hastanelerde yatmaktan olan hastalara gül dağıtarak, onları etkinliğe davet edeceklerini dile getirdi.

Batman genelinde her evine girecek şekilde 100 binin üzerinde Hz. Muhammed`in hayatını konu alan kitap dağıtacaklarını belirten Aydın, halkın pazar günü yapılacak etkinliğe gelebilmesi için şehrin 20 farklı noktasında ücretsiz araç kaldıracaklarını kaydetti.

Aydın, ayrıca nisan ayı içerisinde şiir ve makale yarışmasının sonuçlarını açıklayacaklarını duyurdu.

Aydın, “Batman`da her haneye girecek şekilde siyer kitabı vereceğiz. Davetiyelerimizle beraber kitaplarımızı dağıtmaya başladık. Cuma gününe kadar bitirmeyi umuyoruz. Batman merkezde 81 bin kitap dağıtmayı düşünüyoruz. Sadece Peygamber Sevdalıların değil, bu etkinlik hepimizin etkinliğidir. Bu etkinliğimizi yaptığımız zaman esnaftan, basınımızdan ve halkımızdan tutun herkes bu etkinliği sahipleniyor. Esnaflarımız brandalar yapıp caddelere asıyorlar. O güne özel bazı ikramlarda bulunuyorlar. Etkinliğe su getirenler oluyor. Tüm Batman halkı basınıyla beraber bu etkinliğe sahip çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda basın temsilcilerine, “Hira`dan Yükselen Nur” adlı kitap hediye edildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir