• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Resulullah Dışında Hiçbir Lider Tanımıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Molla Abdulbari Çelik, Resululah dışında hiçbir lider tanımadıklarını ve ondan başkasına tabi olmayacaklarını belirterek, `Medine`de Evs ve Hazrec Peygamberimizin davasına nasıl sarılmışsa Batman`da aşiretlerin de Evs ve Hazret gibi sarıldıklarını kaydetti.

 

BATMAN - Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v) mübarek veladetinin 1440. ıncı yıldönümü Batman Mevlid Alanındaki 300 binden fazla kişinin katılımıyla tüm coşkusu ile devam ediyor.

 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, Peygamberimize seslenerek, "Ey Allahın Resulü Batman seninle güzeldir ümmet seninle vardır. Sonsuz salât ve selam senin üzerine olsun. Biz bugün Batman`da İslam kahramanların diyarından şöyle sesleniyoruz; dünya hepsi seni terk etse biz seni terk etmeyiz." dedi

BATMANLI AŞİRETLER İSLAM DAVASINA SARILDILAR


Özgürlük, şeref ve üstünlük İslam`da ve İslam davasında olduğunu belirten Çelik, "Batman mücahitlerin diyarıdır. Allah ve Resulünü sevenlerin vatanıdır. Muhammedi nuru Batman olarak siz dünyaya yaydınız. Bu davayı buradan çıkanlar Avrupa`ya kadar taşıdılar." dedi. Medine`de Evs ve Hazrec Peygamberimizin davasına nasıl sarılmışsa Batman`da Habizbiniler, Ğerziler, Toriler, Xıya, Ramiler, Reşkotalılar ve diğer aşiretleri tek tek sayarak bunların Evs ve Hazrec gibi davana sımsıkı sarıldıklarını kaydetti.

Peygamberin sünnetini, ahlakını aramızda hâkim kılıp yaygınlaştırmamız lazım geldiğini ve Resululah dışında hiçbir lider tanımadıklarını ve ondan başkasına tabi olmayacaklarını belirterek, "Bu alanda olanlar olarak mahşerde de senin bayrağın altında olmak istiyoruz. şefaatine nail olmak istiyoruz." dedi.

PEYGAMBERLERİ KADINLAR YETİŞTİRDİ


Kadınlardan Peygamber çıkmadığını ancak Peygamberleri kadınların yetiştirdiğini ve büyüttüğünü ifade eden Çelik, "Ey bacılar kıyamet günü bahtiyar olmak istiyorsanız İslam gençlerini yetiştirin. Siz çok Saitler çok Hüseyinler yetiştirdiniz. Sizler yine İslam mücahitlerini yetiştireceğinize inanıyoruz." dedi.


Yapılan konuşmalarda duygulu anlar yaşayan peygamber âşıkları, sanatçıların okudukları ilahilerle coşuyorlar. Kutlu Doğum programı okuna ilahi ve salâvatlarla sürüyor.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21136.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21137.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21138.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/163/1.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/163/2.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/163/5.jpg

M.Salih Özcan, M.Sait Çelik-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir