• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
`Düşünce ve Eylem Birliği Doğruluğun Esasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHRAMANMARAŞ - Hicri 1433 Rebiyülevvel ayı kutlu doğum nedeniyle, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından "Es-Sadık Muhammed (AS)" programı düzenlendi.

 

Kahramanmaraş NFK Kültür Merkezinde yapılan program Kuran-ı kerim tilaveti ile başladı.

 

Programa konuşmacı olarak katılanlardan KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zekeriya Pak, Peygamber (a.s.)`ın sadakati ve doğruluğundan örnekler göstererek; "Sözlerimizde Sadakat gösterip, yaşantımızı sadık bir kul olarak sürdürmemiz gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

`Hadis`te es-Sadık Muhammed (AS)` teması üzerinde bir konuşma yapan KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Abdulkadir Evgin ise, "Doğruluk düşüncede,sözde,niyette,iradede,azimde,vefa ve amelde doğruluk şeklinde tezahür eder. Öte yandan düşünce ve eylem birliği doğruluğun esasıdır."dedi.

 

"Dosdoğru olunuz size,yaraşan doğru olmaktır çünkü doğru olmak insanı iyiliğe götürür,iyilikte cennete götürür. Hatta doğruluğa ısrarla devam eden insan Allah katında Sadıklardan yazılır."hadisini hatırlatan Evgin, "Peygamber Efendimizi sıdk ve sadakatin bir örneği olarak görüp, bizlerinde günümüzdeki yaygınlaşmış adeta insanları sadakatsizliğe itercesine söylenen `Çok doğru söyleyen kişiye doğrucu Davut,doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar,her doğru her yerde söylenmez,alemin en doğrusu sen misin,yalandan kim ölmüş,bir kez yalan söylemekten hiçbir şey olmaz` bu sözlere kulak asmadan Efendimizin yolunda Dosdoğru yürümemiz gerektiğini vurguladı.

 

Çok sayıda vatandaşın katıldığı programın sonunda İlahiyatçı İzzettin Pak tarafında konuşmacılara plaket takdimi yapıldı.
 
Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir