• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Suriyeli aile engelli çocukları için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Halep şehrinde yaşayan Ali ailesi, ülkede başlayan iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce 4'ü engelli 9 çocuğuyla Türkiye`ye göç ederek Gaziantep`e yerleşti.

Gaziantep'te hayata tutunma mücadelesi veren Ali ailesi, başta engelli çocukları için olmak üzere yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Halep`ten 3 yıl önce bedensel ve zihinsel engelli 4 çocuğuyla Gaziantep`e gelip Şahinbey ilçesi Barak Mahallesi'nde kiraladıkları 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren Nuri Ali (43) ve Hamide Ali (40) çifti, akraba evliliği sonucu bedensel ve zihinsel engelli çocuklarından Emine (23), Faris (9), Ahmet (7) ve Safa (6) isimlerinde engelli 4 çocuğunun başta sağlık olmak üzere bir çok ihtiyacını karşılayamıyor.

Bir markette aylık bin TL`ye çalışarak ailesini geçiminin sağlamaya çalıştığını belirten Nuri Ali, "Evimizin kirası 300 TL. Elektrik, su ve ev ihtiyaçları derken pek bir şey kalmıyor. Geçinmeye çalışıyoruz. Başka çaremiz olmadığı için geçinip gidiyoruz." dedi.

Çocuklarının büyüdükçe hastalıklarının daha da arttığına dikkat çeken Ali,  "Çocuklarım 5-6 yaşlarına geldiği zaman hastalıkları başlıyor. Büyüdükçe bu hastalık üzerlerine çöküyor ve bu şekilde felç olmaya başlıyorlar. Suriye`de defalarca hastaneye gittik. Hepsinin hastalığının beyin felci olduğunu söylediler. En büyük kızım 23 yaşında diğer küçük kızım 6, erkek çocuklar ise biri 9 diğeri 7 de yaşında." ifadelerini kullandı.

"Zor oluyor ama Allah`tan gelene de şükretmek lazım"

Engelli çocuklarının ihtiyaçlarını gidermekte büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran Ali,  "Sağ olduğum müddetçe çocuklarıma bakmaya mecburum. Çünkü ben onların babasıyım. Gücüm yettikçe bakacağım. Zor oluyor ama Allah`tan gelene de şükretmek lazım. Başka bir şey yapamayız. Ben günde, 12 saat çalışıyorum. Hanım da bir yeri bilmiyor. Türkiye`de kendilerini doktora götürmedik. Ben işte olunca bütün ihtiyaçlarını anneleri karşılıyor. Bu şekilde çocuklarımıza bakmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çocuklarının ihtiyaçları ile kira, elektrik ve su giderlerinin karşılanması konusunda hayırseverlerden destek isteyen Ali, "Eğer bize bir yardım yapabilirlerse seviniriz. Önce çocuklarımın tedavi olmalarını istiyorum. Bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. İki küçük çocuğumun hastalıkları diğerlerine göre biraz hafif bunların da büyüklerin durumuna düşmemesi için bize yardım ederlerse memnun kalırız." şeklinde konuştu.

Anne Hamide Ali ise kendisi için her hangi bir yardım talep etmediğini, tek isteğinin çocuklarını daha sağlıklı bir ortamda büyütmek olduğunu söyledi.

Kısmen de olsa konuşabilen Emine ile Faris de akranları gibi sokaklarda, parklarda oynamak ve okula gitmek istediklerini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir