• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Londra`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü ve Said Nursi Vakfı tarafından İngiltere'nin başkenti Londra'da "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Londra'nın kuzeyindeki Edmonton bölgesinde gerçekleştirilen programına birçok kesimden Müslümanlar iştirak etti. Sunuculuğunu Sinan Kılıç'ın yaptığı etkinlik Abdullah Evliyaoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Said Nursi Vakfı yetkililerinden Tayyip Demir, Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa'da 30'dan fazla etkinlik düzenlediğini emeği gecen dernek ve vakıf yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti. Demir, vakfın faaliyetlerine kısaca değinerek, yaklaşık 200 öğrencilerinin olduğunu, başta hafızlık olmak üzere Kur'an-ı Kerim ve ahlak derslerinin verildiği belirtti.

Etkinlik, Hamza, Bünyamin, Furkan ve Seyfullah'ın okuduğu Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerifle devam etti. Mehmet Zeki'nin seslendirdiği ilahi ve ezgiler de programa renk kattı. Daha sonra Said Nursi Vakfı Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ile vakıf öğrencilerinden Meryem ve Yılmaz'ın okuduğu şiirlerle duygulu anlar yaşandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa Âlimler Birliği üyesi Yahya Yılmaz, platform tarafından belirlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı bir konuşma yaptı.

Yılmaz, "Bu yıl Kutlu Doğum münasebetiyle seçmiş olduğumuz konu, ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed`dir. Programlarımızın teması Risalet ve adalettir. Bu kavramı yarım saatlik bir program sürecine sıkıştırma şansına sahip değiliz. Zira adalet çok geniş olaylara hitap eden bir kavramdır. Diyebiliriz ki adalet Kur`an-ı Kerim'in ana temasıdır." dedi.

Hz Muhammed'in topluma hak ve adaleti tesis ettiğini ifade eden Yılmaz, Hz Muhammed'in "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir." Hadis-i Şerifini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Hz Muhammed, zekât, kurban ve müessesini oluşturdu. Yetmedi fıtır sadakasını getirdi. Yeter ki aç insanlar kalmasın. Çünkü adalet böyledir. Eğer aç bırakırsan, aç bırakılırsan, aç bırakılan bir insan her şeyi yapabilir. Karnı tok, sırtı pek olan insanlar tarihte sürekli medeniyet inşa eden insanlardır. İşte Allah rahmet yüklü adalet Peygamberini bize müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderildiği dönemde öyle bir atmosfer vardı. Mekke'nin eşrafları kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Faizcilik sistemi zirve yapmıştı. Gücü, sözü, kuvveti olmayanın haklı da olsa sözü geçmiyordu."

Program yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir