• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yetim- Der `den yüzlerce yetim aileye et yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim-Der), 3 ayların başlaması münasebetiyle yüzlerce yetim, öksüz ve Suriyeli mülteci aile için kurban kesti.

Yetim- Der Yönetim Kurul üyesi Faysal Yıldız, Yetim Der olarak, 16 tane kurbanın vekâletini alarak kurban kesimini yaptıklarını belirterek, kurban etlerini 150`den fazla yetim, öksüz ve Suriyeli mülteci aileye dağıtacaklarını söyledi.

Her ay düzenli olarak kurban etini dağıttıklarını ifade eden Yıldız, üç aylarda yapılan hayırların önemine dikkat çekti.

Yıldız,"3 aylar münasebetiyle derneğimize hayırseverler tarafından, yetim ve öksüzler için bağışlamış oldukları 16 tane kurbanın vekâletini alarak kurban kesimini yaptık. İçinde bulunduğumuz 3 aylarda yetimlere yapılacak yardımların devamını bekliyoruz. Bugünlerde yapılan hayırlar diğer günlerde yapılan hayırlardan daha efdaldır. Yetim-Der olarak, her ay düzenli olarak kurban etlerini dağıtıyoruz. Bize kurbanlarını bağışlayanlardan Allah razı olsun diyoruz, ecirlerinin kabul edilmesini ve kendilerine teşekkür ediyoruz. " Dedi

150 aileye 2`şer kilo olarak kurban eti dağıtımı yapacaklarını sözlerine ekleyen Yıldız, "Özellikle Diyarbakır'da fakir ve yetimlerin yoğunlukta yaşadıkları bölgelere kurban eti dağıtılacaktır.  Bununla beraber diğer yetim ve öksüz ailelere de et dağıtımı olacak. Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçeleri olmak üzere bu bölgelere de dağıtım olacaktır. Aynı zamanda ülkelerindeki savaştan dolayı memleketimize sığınan Suriyeli yetim ailelere de bu kurban etlerini ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlerin biraz daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Yıldız, " Suriyeli sığınmacılar, kendi memleketlerinde bir musibetten dolayı muhacir olarak bu bölgeye geldiler. Bizler de onlara, ensar olma adına elimizden geldiğinde yardım etmemiz lazım.  Hayırseverler bu konuda duyarlılıklarını gösteriyorlar ama yeterli değildir. Biz bu hayırlı işlerde hayırseverleri daha fazla katkı sunmaya davet ediyoruz. " diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu. (Emrah Deniz-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir