• DOLAR 32.217
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2451.027
  • ...
HAKSİAD referandum kararını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkanı Ramazan Azboy, 16 Nisan'da yapılacak olan halkoylamasında "evet" diyeceklerini açıkladı.

Referandum kararını açıklayan Azboy, güven ve huzur ortamının tesis edilebilmesi için 16 Nisan`da "evet" diyeceklerini belirtti.

"Bizler artık ülkemizde darbeler, koalisyonlar, istikrarsızlıklar görmek istemiyoruz." ifadesini kullanan Azboy, "Geçmişte Halkımızın hür iradesiyle seçilen hükümetler darbelerle el çektirildi. Başbakan ve bakanlar idam edildi. İnsanlarımızın yaşam tarzlarına müdahale edildi ve inançlarının önüne set çekildi. Çoğu kardeş ve bacılarımız dini inançlarından dolayı okul okumaları engellendi. Ekonomi üç beş zevata peşkeş çekildi. Ülkemizin hazinesi boşaltıldı. Darbe anayasaları her zaman Haçlı istilasına,  sömürülere ve iç karışıklıklara hizmet etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle huzurun istikrarın sağlanacağını belirten Azboy, Yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile inanıyoruz ki ülkemizin barış, istikrar, huzur ve güven kapısı açılır. Hepimizin temennisi olan sivil anayasa için bir engel daha ortadan kalkar. Darbe zihniyetinin tüm olumsuzluklarını bünyesinde barındıran Mevcut anayasa her alanda var olan sorunların, krizlerin temel sebebidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir