• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
"İnsanlar İslam`ın barış olduğunu bizim şahsımızda görmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Bağlar Gençlik Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle "İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Burhan İşliyen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hz. Muhammed'in yaratılmışların en şereflisi, kâinatın efendisi, insanların en edeplisi ve güzel ahlakın tamamlayıcısı olduğuna vurgu yapıldı.

Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulunun koordinatörlüğünde, TOBB Ferdi Yiğit Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi, Karacadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi, Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu, Bağcılar İmam Hatip Ortaokulu ve Bağlar İmam Hatip Ortaokulunun katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aslan Özdemir yaptı.

Özdemir, "Bugün bizleri bu güzel ortamda bulunduran şefkat abidesine, sevgililer sevgilisine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. İnşallah kalplerimizin manevi bir uyanışına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımıza yol göstermesine ve onun bize verdiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar aksetmesi umuduyla konuşmama son veriyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum." dedi.

"İnsanlar İslam'ın barış olduğunu bizim şahsımızda görmelidir"

Daha sonra katılımcılara hitap eden İl Müftüsü İşliyen ise "Her konuştuğunuzu Peygamberin yanında konuşabilecek misiniz? Her arkadaşınızı Hz. Peygamber ile tanıştırabilecek misiniz? Her yiyip içtiğinizi Peygamberin bulunduğu ortamda yiyip içebilecek, her gittiğiniz mekâna Hz. Muhammed ile beraber gidebilecek durumda mısınız? İslam'ın selam, emin ve barış olduğunu insanlar bizim şahsımızda ve hareketlerimizde görmelidir. Onun hakkında okuduğumuz şiirleri yanmadan, özlemeden söyler, dilimiz yanlış konuşursa yarın onun yüzüne bakamayız. Bu tür programlar efendimizin ahlakıyla ahlaklanmaya vesile ediyor." ifadelerini kullandı.

"Sünnete sımsıkı sarılı gençlerin yetişmesi için çalışmalıyız"

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan da "Bugün bu kürsüde imam hatipli bir İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizlere hitap etmekten gurur duyuyorum. Bugün Allah Resulü'nün kutlu doğumunu kutluyoruz. Peygamber Efendimiz'in 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.' sünnetine sımsıkı sarıldığımızda ve birbirimizi sevdiğimizde bütün dünya insanlarının da ıstırabı sonlanacaktır. Mehmet Akif Ersoy, 'Avrupa'ya gittiğimde gördüm ki onların işleri bizim dinimiz gibi, dinleri de bizim işlerimiz gibi.' diyor. Biz Müslümanlar Allah Resulü'nün sünnetinden ayrıldığımız için bu durumlara düştük. Allah Resulü'nün sünnetini yerine getiren bir gencin dağa çıkması, insan öldürmesi mümkün müdür? O yüzden çok iyi yetişmiş, ahlaklı, nitelikli, Allah Resulü'nün sünnetine sımsıkı sarılı gençlerin yetişmesi için çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program, ilahi, mevlidi şerif ile hadislerin Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe okunmasıyla devam etti.

Program, Kur'an-ı Kerim okuma ve hafızlık yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kur'an-ı Kerim, altın, kol saati, eşarp ve kalemlik gibi ödüller verildi.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Ufuk Özinç ve Gamze Berivan Adak, Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi Muhammed Emin Yakut, Siyer-i Nebi Yarışması birincisi Enes Yağmur, ikincisi Mahmut Kızılel ve üçüncüsü Sena Yılmaz'a ödülleri İşliyen ve Aslan tarafından verildi. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir