• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
"Siyaset yaparken nefret dilini kullanmamamız gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de 16 Nisan`da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Mardin'e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci`yi Mardin Valisi Mustafa Yaman, Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, STK temsilcileri, oda başkanları ve il protokolü tarafından karşılandı.

Havaalanındaki karşılamanın ardından Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler, ilk olarak bir düğün salonunda esnaf ve işadamlarının katıldığı  “Mardin iş dünyası ile buluşma” toplantısına katıldı.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, katılımcıları selamladıktan sonra, Mardin`in kendileri için çok farklı olduğunu, 7 bin yıllık geçmiş ile medeniyetlerinin başkenti olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, “Mardin`in gelişmesi ve dönüşmesi bizim için çok önemlidir. Mardin dönüşmesi Türkiye`nin dönüşmesi demektir. Biz birliğimizi ve beraberliğimizi sağladığımız sürece hem bölgede hem de dünyada çok farklı bir konumda oluruz. Ülkenin bir yeri kaybederken bir yeri kazanması doğru değildir. Bizler tüm ülkenin kazanması adına koşuşturuyoruz. Bütün şehirleri mamur hale getirmek, Türkiye`yi top yekun kalkındırması hedefindeyiz. GAP eylem planı ile Mardin`e yaptığımız devasa yatırımlarımız var. Ama en önemlisi Mardin`in Cazibe Merkezleri Programı`nın içinde olması çok önemlidir. Aslında Mardin`in bir cazibesi vardır, bu da yatırım taleplerine yansıdığını görüyoruz.” dedi.

Nakliyecilere doping olacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi: “Şu an Uluslararası Nakliyeciler Derneği`nin Başkanı aramızdadır. Nakliyecilere doping olacak bir projemiz yolda, ben buradan bunun müjdesini vereyim. Projenin hayata geçirilmesi noktasında bizler takip ediyoruz. Yakın zamanda projenin hayata geçeceğini söyleyebilirim. Biz yurt genelinde KOSGEP aracılığı ile küçük esnafımıza faizsiz kredi verdik.”

‘Evet` diyen de ‘Hayır` diyen de bu ülkenin vatandaşı olduğunu dile getirerek, nefret dilinden uzak durulması gerektiğine işaret eden Bakan Tüfekçi, 16 Nisan`dan güçlü bir ‘Evet`in çıkacağına inandığını söyledi. Bakan Tüfenkci, “Malum FETÖ darbesi ile karşılaştık. Bu halk, FETÖ darbesine nasıl ‘dur` dediyse 16 Nisan`da milli iradeye ‘evet` diyecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, sizlerin ticaretlerini daha rahat yapabilmeniz için çok önemlidir. Biz istiyoruz ki, Türkiye çift başlılıktan kurtulsun. Türkiye`nin kazanmasını, esnafın kazanmasını istiyoruz. ‘Evet` diyen de ‘Hayır` diyen de bu ülkenin vatandaşıdır. Ama şunu ifade etmek istiyoruz; siyaset yaparken nefret dilini kullanmamız lazım.”

Sicil affını çıkardıklarını anımsatan Bakan Tüfenkci, bunu bankalar için değil esnaf için çıkardıklarını söyledi. Bakan Tüfenkci, “Türkiye`de önemli bir kavşaktan geçiyor. 16 Nisan`da kendi geleceğimize karar vereceğiz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir