• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Hayvan yetiştiricilerine duyuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpeleme ve kayıt altına alınma çalışmaları kapsamında, her yaştan sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpelenerek kayıt altına alınması amacıyla bir duyuru yaptı.

Yapılan açıklamada, her yaştan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpeleme çalışmaları amacıyla yönetmeliklerde değişikliklerin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpeleme ve kayıt altına alınma çalışmaları kapsamında, her yaştan sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpelenerek kayıt altına alınması amacıyla 'Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile 'Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' 4 Nisan 2017 tarihli ve 30028 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır." denildi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin en kısa zamanda bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğinin belirtildiği açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle, her yaştan sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların küpelenerek kayıt altına alınması amacıyla, yetiştiricilerin bağlı bulunduğu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak, kendi hayvancılık işletmelerinde bulunan her yaştaki küpesiz büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını kayıt altına alınma işlemlerini yapabileceklerdir. Her yaştaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt altına alınma işlemi 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılabilecektir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin en kısa zamanda bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine başvurması gerekmektedir."

Açıklamada, "Herhangi bir nedenle gerekli bildirimleri yapılmayan sığır cinsi ve koyun-keçi türü hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleriyle yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgiler bildirim süresine bakılmaksızın 31 Aralık 2017 tarihine kadar güncelleme işlemi gerçekleştirilebilecektir. Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin en kısa zamanda bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine başvurması gerekmektedir." diye belirtildi.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahiplerinin, kayıt yaptırmadıkları takdirde idari para cezası uygulanacağının belirtildiği açıklamada, "31 Aralık 2017 tarihinden sonra büyükbaş hayvanı olan yetiştiriciler 3 aylıktan büyük hayvanlarını, küçükbaş hayvanı olan hayvan sahipleri ise 6 aylıktan büyük hayvanlarını küpeletemeyeceklerdir. Bu tarihten sonra 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını kayıt altına aldırmadıkları için idari para cezası uygulanacaktır. Bu durum hayvancılıkta büyük zararlara sebebiyet verecektir." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir