• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersin Muhammedi Aşk İle Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Merkezde bulunan Amfi tiyatrosunda gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine halkın ilgisi yoğun oldu.

Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahi ve ezgi sanatçısı Selami Güneş ve İhya İlahi grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle devam etti.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Güzel sesiyle okuduğu ilahi ve mevlidle yüz binlerin teveccühünü kazanan küçük Muhammed Nur`un okuduğu mevlidle peygamber sevdalıları adeta kendinden geçti.

Programda Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman bir konuşama yaptı. Yaman konuşmasında, "Kutlu bir doğum bekleniyordu , evleri ,sokakları , içleri putlarla doldurulmuş yığınlar ufukta , yine elinde baltayla gelip putları kıracak Hz. İbrahim`in (as) mübarek torunun yani duasının kutlu doğumunu bekliyorlardı.Zulüm tufanında boğulanlar , kendilerini selamet sahiline çıkaracak Hz. Nuh (as) torunun rahmet gemisini bekliyorlardı." İfadelerini kullandı.

Diri diri toprağa gömülen kızlar `babacığım beni bırakma` diye seslenirken aslında Ya Resulallah yetiş tut elimizden diye feryat ederek O`nun rahmet elini beklediklerini söyleyen Yaman, "içki , kumar , fuhuş ve sayısız zulüm karanlıklarında çırpınan nesiller , gönüllerine dokunup uyandıracak nuru bekliyorlardı , kışın ortasında değil çaresizliğin ayazında üşüyen gönüller içlerini şefkatle ısıtacak güneşin kutlu doğumu bekliyorlardı." Şeklinde konuştu.

Sahabelerin Hz. Peygambere olan sevgilerinden örnekler veren Doğru Haber Yazarı Yaman`ın konuşması sırasında, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Yapılan konuşmanın ardından İhya tiyatro ekibinin hazırlayıp oynadığı iki sahabenin Reci`de muşriklere esir düştükten sonra Hz. Peygambere olan sevgilerini gösteren tiyatro gösterisi, Kutlu Doğum etkinliğine katılanları bin 4 yüzyıl evvele götürdü.
Selami Güneş ve Grup İhya`nın okuduğu ezgi ve İlahilerden sonra Mersin`de Peygamber Sevdalıları Platformunun başlatmış olduğu Milyar Salavat kampanyasında okunan 481 milyon 790 bin salavat Hz. Peygambere hediye edildi.
Program okunan duadan sonra sona erdi.

Osman Öksüz-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir