• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
TESSEP: `Mücadelemiz Devam Edecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi`nde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
 
Toplantı ile ilgili açıklama yapan TESSEP Genel Başkanı Salih Demir, "TESSEP olarak yeni dönem faaliyetlerimizi görüşmek ve yeni yapacağımız etkinlik takvimimizi belirlemek üzere platformumuza katılım gösteren ve davetimize icabet eden Tesettüre Çağrı Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu, Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformlarıyla etkinliklerimizi, faaliyetlerimizi konuşmak ve meselelerin çözümünde bu ciddi adımı, kardeşlerimizle platformlar olarak attık. İnşaallah hayırlara vesile olacak çalışmaları, platform yetkilisi olan kardeşlerimiz tek bir yürek olarak ortaya koyarlar."
 
Platformlar Bir Araya Geldi, Etkinlik Takvimi Belirlendi 
"Meselelerin çözümünde güzel ve ciddi adımlar da inşallah atılır diyoruz." diyen Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: " Bu platformlar şu anda bir araya geldiler ve yeni dönemde etkinlik takvimi belirlendi. Bunu daha sonra çalışmaları yerinde ve zemininde konuşmak daha sonrasında ne yapacaklarımıza dair meseleleri bilgilendirmek üzere sık sık istişare toplantıları yapacağız. Diyoruz ki yeni dönemde İnşaallah tesettürün önündeki bütün engellerin, bu zulmün, bu sömürünün kalkıp hayatın her alanında tesettür serbest oluncaya kadar bütün kardeşlerimizle ve platformlarımızla mücadeleye devam diyoruz. Platform yetkilisi olan kardeşlerimizle bu konuşmalar yapıldı. Bundan sonraki etkinlik durumu ortaya konuldu ve bu kardeşlerimizin dışında da aynı zamanda birçok farklı derneklerimize bu konuyla alakalı etkin olan derneklerimize de tek bir çatı altında toplanıp birleşip bu meselenin çözümü için gerekli davetlerimizi de yapacağız."
 
Gaziantep`te Kitlesel Basın Açıklaması Olacak 
Gaziantep`te bir kitlesel basın açıklaması yapacaklarını belirten Demir, "8 Mart Kadınlar Günü`nde özellikle başörtüsü ile ilgili mağduriyetlerin çokça yaşanmış olduğu Gaziantep İlimizde platform yetkilisi ve sözcüleri olarak bir araya gelip oradaki mağduriyetin giderilmesi hususunda faaliyetimizi ortaya koyacağız. 8 Mart`ta Gaziantep`te ilk istişare toplantısını yapacağız ve toplantı sonunda bir kitlesel basın açıklaması yapacağız." şeklinde konuştu.
 
 
Emrullah Araz - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir