• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Van`da `Depremzedeler Derneği` Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van`da meydana gelen ve yaklaşık 650 vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından Van`daki depremzedeler seslerini duyurmak, sorun ve sıkıntılarını ilgili makamlara ulaştırmak için Van`da bir yardım deneği kurdu.
 
Muzaffer Güçlü başkanlığında kurulan Van Afet ve Depremzedelere Yardım Derneği faaliyetlerine başladı. Başkan Güçlü yaşanan depremlerden dolayı bölgedeki vatandaşların sorun ve sıkıntılarını onlarla birlikte yaşadıkları için, daha iyi bildiklerini belirterek, "Depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. Söz konusu sorunları çözmek ve bunları başarmak için yüce Allah`ın yardımıyla beraber, aklımızı, bilgimizi ve ruhumuzu ortaya koyacağız" dedi.
 
Güçlü, derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için sürdürülecek çalışma ve faaliyetleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı, 
"İster doğal; ister insani nedenlerden olsun, meydana gelen afet ve depremlerde vatandaşlarımızın her türlü maddi-manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere devletten, toplumun yardımsever insanlarından ve uluslar arası toplumdan ilgili yasalar ve mevzuatlar dâhilinde her türlü gıda, nakdi ve ayni yardımları afet bölgesine ulaştırmak için çalışacağız. Afet bölgelerinde özellikle depreme maruz kalmış bölgelerde, derneğimizin imkânlar dâhilinde yurtiçi ve yurt dışından sağlamış olduğu desteklerle alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapacağına inanıyoruz."
 
Güçlü sözlerini şöyle sürdürdü: "Oluşturacağımız uzman ekipler sayesinde özellikle depreme dayanıklılık açısından binalarda kat maliklerinin iznini alarak ilgili çalışmaları yaparak, sonuçları tarafsız bir şekilde kamuoyuna yansıtacağız"
 
 
Fikret Özkan- İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir