• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Peygamber Sevdalıları `Bilgilendirme Toplantısında` Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin koordinatörlerinin katılımıyla Diyarbakır`da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesinde gerçekleşen toplantında platformun yapacağı etkinlikler hakkında bilgiler sunuldu.
 
Türkiye Genelindeki Tüm Kutlu Doğum Etkinliklerine Destek Vereceğiz 
Toplantı hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Türkiye Genel Koordinatörü Avukat Abdulğani Orhan, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak kutlu doğum etkinliğinin startını verdiklerin hatırlatarak şöyle konuştu: "Bugün Türkiye geneli Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörleriyle beraber yapmış olduğumuz toplantı biraz önce nihayete erdi. Bu toplantıda belli başlı etkinlik takvimimizi belirlemiş olduk. Öncelikle bu platforma üye olmadığı halde STK`lar veya şahıslar bazında da Türkiye geneli birçok yerde yapılacak olan kutlu doğum etkinliklerine gerek maddi gerekse de manevi bazda desteğimizi sunacağımızı buradan belirtmek istiyorum."
 
"Hedefimiz Toplumun Her Kesimine Resulullahı (SAV) Anlatmaktır" 
Nisan ayını bir kutlu doğum ayı olarak telaffuz ettiklerini ifade eden Orhan, "Bu ay boyunca Resullullah`dan (sav) başka hiçbir şeyin konuşulmamasını, O`nun dışında hiçbir şeyin anılmamasını ve milyonlarca salavatla O`nu yad etmeyi düşünüyoruz. Bunu gerek evlerimizde, gerek işyerlerimizde gerek derneklerimizde gerek kapalı alanlarda ve gerekirse de meydanlarda yüzbinlerle, coşkuyla hep bir ağızdan Allah`ın büyüklüğünü zikredecek ve onun Resulü (sav) Efendimizi en güzel şekilde anmaya çalışacağız. Hedefimiz, bir önceki yılda yaptığımızdan daha renkli daha coşkulu ve daha çok salavatla Resulullah`ı (sav) yad etmektir. Hedefimiz ayrıca, O`nun için mevlütler düzenlemek, O`nun için çeşitli etkinliklerle gerek çocuklar gerek kadınlar gerekse yaşlılar olmak üzere toplumun her kesiminden her türlü insana ulaşıp O`nu anlatmaktır." dedi.
 
Diyarbakır Etkinlik Tarihi 15 Nisan 
Diyarbakır`da yapılacak olan etkinliğin tarihini belirlediklerini söyleyen Orhan, "Biz bugün Diyarbakır etkinlik takvimini iyi kötü netleştirmiş olduk. Eğer bir aksilik olmazsa 15 Nisan`da Diyarbakır İstasyon Meydanında bu etkinliği İnşaallah yapacağız. Bunun dışında Mart ayının sonundan Nisan`ın sonuna kadar Türkiye nin diğer il, ilçe, belde, köy ve hatta gerekirse birçok ev ve işyerinde de bu etkinlikleri çeşitlendirerek yapmayı düşünüyoruz. Bu nedenle bu etkinliklerimizin sayısı şuan net değildir. Daha sonraki aşamalarda netleşince bunu da kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Salavat Kampanyasını Başlattık 
Bugünden itibaren salavat kampanyasının başladığını belirten Orhan, "Kutlu doğum etkinliğinin bir diğer önemli ayağı malumunuz salavatlardır. Biz Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bugünden itibaren bir salavat kampanyası da başlatmış bulunmaktayız. Bu salavat kampanyamız peygamber sevdalıları nın yapmış olduğu ilerdeki etkinliklerde o ilin çekmiş olduğu salavatlar oradan duyurulacak ve o güne kadar süresi olacaktır. Yani Diyarbakır için bugünden başlayan bir salavat kampanyası 15 Nisan`a kadar devam edecek ve o gün çekilen salavatlar oradaki etkinlikte sayı olarak gelen halkla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır." İfadelerini kullandı.
 
Ödüllü Siyer Yarışması Yapılacak 
Türkiye geneli bir siyer yarışması düzenleyeceklerini belirten Orhan, "Bu sene Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bir diğer etkinlik çeşidimiz Türkiye Geneli Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Yarışması olacaktır. Daha önce bunu sadece il bazında bazı üye derneklerimiz yapmaktaydı bu yıl yine bu derneklerimizi kendi bulundukları illerde çeşitli etkinlikler yapacaklar. Kimisi Peygamberimizle ilgili şiir makale veya uygun olan daha farklı kutlu doğum etkinlikleri yapacaklar ve bunları da o ildeki derneklerimiz kamuoyuyla paylaşacaklardır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Türkiye geneli Kutlu Doğum Siyer Yarışması nın tarihini 25 Mart Pazar günü olarak belirledik. Ve bu siyer yarışmamıza başvurular bugünden itibaren başlanmış bulunmaktadır. Başvuru merkezlerimiz platformumuza üye olan STK`lardır.
 
Buradan kitaplarımız ve başvuru giriş kartlarımız formlarımız temin edilebilir. Yarışmamız iki kategoride yapılacaktır. Bu yarışmamızın birinci kategorisinde ilköğretime hitaben 15 yaş altında bulunan kardeşlerimize Abdulkadir Turan`ın Dua Yayıncılıktan yayınlanan `Peygamberimi Tanıyorum` adlı kitabı ilgili derneklerden temin edilebilir. 15 yaş üstünde ise lise, üniversite ve diğer gruplar için tek bir kategori belirlemiş olduk.
 
Bu kategorimizde ise Dua Yayıncılıktan çıkan Kazım Avcakaya ve Bünyamin Bulut`un yazmış olduğu `Son Peygamber Hz. Muhammed`in Sireti Nebi` isimli 496 sayfalık bir kitap söz konusu. Bu kitapta ilgili derneklerimizden temin edilebilir. Her ilde yapılan yarışmalarda ilk 10` a girenlere çeşitli hediyeler verilecektir ve bunun dışında Türkiye geneli ilk 10`a girenlere Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Umre ödülü hazırlamış bulunmaktayız. İlk 10`a gireni Allah`ın izniyle umreye göndereceğiz..
 
Bunun dışında alınan daha farklı bazı kararlarımızda var ama bunlar her ilin yapacağı etkinlik takvimi ve diğer konuların tam olarak netleşmesinden sonra basınla paylaşacağız. Çünkü gerek resmi izinler gerekse de bunun dışındaki diğer hazırlıklarda bazı sorunlar yaşanabilir bu nedenle bazı değişiklikler olabilir fakat Peygamber Sevdalıları Platformu olarak iyi kötü Türkiye geneli yapacağımız etkinliklerin önemli bir kısmının gerekli hazırlıkları bugün nihayete ermiştir. Bunu dışında bu derneklerimiz kendi illerinde yapacakları etkinlikleri daha sonra basınla paylaşacaktır." ifadelerini kullandı.
 
Kutlu Doğum "Belgesel Filmi" Hazırlandı 
 
Kutlu Doğum ile ilgili bir belgesel film hazırladıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Türkiye Genel Koordinatörü Avukat Abdulğani Orhan, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Özlem Ajans`la beraber hazırlamış olduğumuz bir cd`miz de bulunmaktadır. Kutlu Doğum belgesel film şeklinde hazırlanan bir cd söz konusu. İnşaallah Türkiye geneli bu cd`ler kutlu doğum etkinliklerinden önce o ildeki halka dağıtılacaktır. Bu CD ile alakalı bilgiler Özlem Ajans tan takip edilebilir. Bu filmde bir kutlu doğum etkinliğinin nasıl yapıldığı bu etkinliklere nasıl hazırlandığımızı ve bu etinlikleri nasıl nihayete erdirdiğimiz ile ilgili Efendimize (sav) çekilen bolca salavatlar, ilahiler ayrıntılı bir şekilde bulunmaktadır.Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni etmekteyiz. Allahu Teala nın ihlasla onun rızası için yapacağımız bu etkinlikleri şimdiden kabul buyurmasını ve bu çerçevede bu etkinlikte emeği geçecek olan kardeşlerimizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.
 
peygamber-sevdalilari_1329685410.jpg (600×450)
 
peygamber-sevdalilari_1329685638.jpg (600×450)
 
peygamber-sevdalilari_1329685675.jpg (600×450)
 
 peygamber-sevdalilari_1329685705.jpg (600×450)
 
peygamber-sevdalilari_1329685748.jpg (600×450)
 
 
Emrullah Araz - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir