• DOLAR 32.441
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2384.062
  • ...
Misafir Bin Bereket ve Bin Rahmetle Gelir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Misafir ağırlamak güzel bir erdemdir. Eve mutluluk, bereket ve rahmet getirir. Bazen insanlar misafir ağırlamaktan kaçınırlar. Bunun ne kadar sevap ve güzel bir davranış olduğunu bilmeksizin kaçınırlar. Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem bir hadisinde Şöyle buyurmuştur;” Misafir istemeyende hayır yoktur.” Hayır ve bereket isteyen varsa misafir ağırlamalı, misafire iyilikte bulunmalıdır.

Bir gün Peygamber Efendimize bir sahabe eşini şikâyete gelir. Ve şöyle der; 

“Ya Resulallah benim eşim misafir sevmiyor. Bana ne gibi tavsiyede bulunursunuz?   Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurur;  “Eşine söyle yarın size misafir olacağım. Eşin ben içeri girerken de baksın çıkarken de baksın” der. Sahabe eşine Efendimizin geleceğini müjdelemiş. Çok sevinmiş. Yalnız gelirken ve çıkarken O`na bakmasını söyler. Ve hazırlık yapar. Ertesi gün Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem gelirken pencereden bakınca ne görsün!   Efendimiz gümüşten tepsi ile içinde cennetten çeşit çeşit yiyeceklerden beraberinde getirmiş. Efendimiz`i sevinç içinde ağırladıktan sonra Efendimiz yola koyulmuş. Sahabenin eşi tekrar pencereden bakmış. Bir de ne görsün!   Getirdiği tepsinin içine yılanlar, çıyanlar, akrepler, böceklerle doldurmuş geri gidiyor. Hemen eşine seslenmiş korku içinde anlatmış her şeyi. Sahabe koşarak Efendimizin yanına sormaya gitmiş. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem bu durum karşısında şöyle buyurmuş ;  “ Eşine anlat misafirin güzelliği yiyeceklerle, ikramlarla bereketle gelir. Evden giderken bütün kötülükleri alır götürür. Tepside gördüğü kötülükler, günahlar, kavgalar, dövüşler, böcekler, yılanlar, çıyanlar misafir ile çıkar gider eve huzur ve bereket gelir. Misafir gelmeyen eve kavga, dövüş, huzursuzluk, bereketsizlik ve fakirlik baş gösterir.”

Bu kıssadan ders çıkartarak misafirin ne kadar bereketli olduğunu ve misafir gelen evin ne kadar huzurla dolduğunu anlayabiliriz. Bizler de bol bol misafir ağırlayıp evimizi kötülüklerden alı koyabiliriz.                                                                                   

HİCRAN DURSUN

Bu haberler de ilginizi çekebilir