• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
`Peygamberler Şehri`nden İdlip için eller semaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa`da Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergah Camiine gelen Şanlıurfalılar, sabah namazının ardından Suriye`nin İdlip kentinde rejim uçakları tarafından kullanılan klorlu bomba sonucu hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Dergâh Camiinde önce sabah namazını kılındı ardından da başta İdlip`te hayatını kaybedenler olmak üzere tüm Müslümanlar için eller semaya açıldı.

İslam ümmetinin kurtuluşu için dua eden Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, başta Suriye olmak üzere tüm dünya Müslümanlarına dua etti. Dua esnasında bazı vatandaşların duygulandığı görüldü.

Namazın ardından Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ile STK Başkanları gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İdlip`te masum çocuk ve sivillerin katledilmesi karşısında dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, bu zulümlerin bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu.

“Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Şanlıurfa İl Müftüsü Açık, ümmetin bugün birlik ve beraberlik noktasında çaresiz kaldığını belirterek Allah`ın İslam ümmetine sabah aydınlığı nasip etmesini temenni ettiğini söyledi.

Müslümanların ölümlerle, sürgünlerle bitmeyeceğini ifade eden İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ise şöyle konuştu:

“Zalimler bizi öldürebilirler, kimyasal atabilirler, sürgün edebilirler, şehit edebilirler ama bu ümmeti bitiremeyecekler. 10 kişi de kalsak 5 kişi de kalsak bu ümmetin yiğitleri bu zulme er ya da geç dur diyecek. Ama önemli olan ümmetin çoğunluğunun ne yaptığıdır. Temel problemimiz Müslümanların beraber hareket edemeyişidir. Müslümanlar bir olmadıkça daha çok Halepçeler, Halepler, İdlipler, Rabialar yaşayacağız. Allah yaşatmasın ama bir olmadıkça bunları yaşayacağız. Müslümanların artık birlikte hareket etme şuurunu kazanması gerekir.”

İl Müftüsü Açık, daha sonra toplu bir dua yaptı. (Osman Gülebak-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir