• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
"Hz. Muhammed adaletsizliklerin karşısındaydı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Platformun kurulduğu köy meydanı sabahın erken saatlerinden itibaren tevhit bayrakları ve flamalarla süslendi.

Etkinliğe HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram ve Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem, Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Kırkpınar Muhtarı Mehmet Emin Parmaksız, mahalle imamı Bahattin Çiftçi ve mahalleliler katıldı.

Çocuk, genç, yaşlı ve kadınlar ellerinde tevhit bayraklarıyla etkinlik alanına gelerek, tekbir ve salavatlar getirdiler.

Ömer Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği, Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu'nun okuduğu mevlidi şerif, ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden Molla Mehmet Emin Baytar, Hz. Muhammed'in zalimlere karşı mazlumların yanında yer aldığına değindi.

Hz. Peygamber'in, nübüvvetten önce de insanlar arasında adaleti tesis etmeye çalıştığını söyleyen Baytar, onun, en küçük bir haksızlığa bile müsamaha göstermediğini, bunları adaletle ortadan kaldırdığını belirtti.

Baytar, "Mekke'de Hilfü'l-Fudûl isminde bir teşkilat kurulmuş. Mekke'nin ileri gelenleri, zulmü ve haksızlığı kabul etmeyenler 'faziletliler anlaşması' diye bir komisyon teşkil etmişler. Bu teşkilat Mekke ve civarında vuku bulan her türlü haksızlığa elinden geldiğince müdahale ediyor. Bu haksızlıkları ve adaletsizlikleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Peygamberimiz, nübüvvetle görevlendirilmeden önce de bu teşkilatın üyesi olarak ön plana çıkıyor." dedi.

"Nerede bir haksızlık ve adaletsizlik varsa Hz. Muhammed dağ gibi karşılarına dikiliyordu." diyen Baytar, "O dönemde olduğu gibi günümüzde de aynı haksızlıklar, hukuksuzluklar ve adaletsizlikler dünyanın dört bir tarafında başını almış, yürümüş. Peygamber Efendimiz aramızda bulunsaydı mazlumun, kimsesizin ve fakir fukaranın elinden tutar, zalimin karşısına çıkardı." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Ömer Soyaslan'ın okuduğu duadan sonra yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir