• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
"Hz Muhammed`in adaletini hayatımıza yansıtmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`in Nizip ilçesi Alahacı köyünde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna anlatan katılımcılar, bu tür etkinliklerin köylerde yapılmasının devindirici olduğunu söylediler.

Kutlu Doğum etkinlikleri gibi hayırlı çalışmaların özellikle köy gibi yerlerde önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Abdulsettar Kaplan, bu tür etkinliklerle köylerde büyük bir boşluğun doldurulduğunu söyledi.

Kaplan, Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı hayırlı çalışmalardan memnun olduklarını ve köy sakinleri adına platform yetkililerine de teşekkür ederek, “Bu programı düzenleyen  kardeşlerimizden Allah (c.c) razı olsun. Bu bölgelerde bu tür etkinlikler bir ihtiyaçtır. Bu insanlar tarımla, çiftçilikle uğraşan insanlar. Bu insanların böyle etkinliklere oldukça ihtiyacı var. Bu tür etkinliklerle bu bölgelerde böyle bir boşluk dolduruluyor, Allah Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Peygamber sevgisi demek her şey demek. Peygamberini seven insan vatanına, milletine sadık olur, ibadetini tadını almış olur.” dedi.

Köylerinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Mehmet Kılınç da “Bu programı isteyen ve düzenleyenlerden Allah razı olsun. Böyle bir programa katılan köy halkında da Allah razı olsun. Allah (c.c) bizi Peygamberimizin şefaatinden ayırmasın. Bu tür programları rabbim bütün İslam âlemine yaysın.” temennisinde bulundu.

Etkinliğe komşu köy olan Mehmet Obası'dan katıldığını belirten İbrahim Yıldırım ise Hz Muhammed'in adaletinin herkese lazım olduğunu ifade etti.

Kutlu Doğum etkinliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım şöyle konuştu: “Böyle bir programın olduğunu duydum ve çok sevindim. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak buraya kadar gelmişler bu zahmette bulunmuşlar. Bende Allah (c.c) rızasından geri durmamak için bu programa katıldım. Program çok güzel geçti, köy halkı yoğun bir ilgi gösterdi. Allah (c.c) hepsinden razı olsun. İnşallah diğer senelerde bu tür programların olmasını istiyoruz. Hatta bizim köylere kadar da gelmesini istiyoruz. Bizler O`nun adaletini her zaman hayatımıza yansıtmalıyız ve O`nun adaleti mutlaka bize lazımdır. Çünkü bizler On`suz bir dünyayı düşünemiyoruz. Bizi Cennete götüren bir yoldur. O bize ne güzel rehber ve örnektir. İnşallah O`nun yolunun takipçisi olmaya çalışcağız.”

Mustafa Kara ve Fatma Sucu ise, Peygamber Sevdalıları Platformunun Alahacı köyünde düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür ederek, etkinliklerin diğer köylerde yapılması gerektiğini ifade ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir