• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Beyazın geriye yolculuğunda...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞEYDA ÜNAL / DOĞRUHABER

Beyazın griye yolculuğunda, dünyamız ona eşlik ediyor… Yavaş yavaş tüm atmosferi griler kaplıyor, ardından kuş cıvıltıları yerine öksürük sesleri yükseliyor yeryüzünde… Her yıl Türkiye`de 110 bin kişi sigara yüzünden can verirken dünyada ise bu rakamın 6 milyonu geçtiği duyurulurken kaç kişi buna aldırış etti muamma. İşin acınası yanı ise pasif içicilikten yani sigara kullanmayıp, kullananların dumanına maruz kalarak ölenlerin sayısı ise 600 binden fazla. Rakamlar epey yüksek diyecek olursanız, sadece kendi çevrenizde sigara içenlerin sayısını hesap edecek olursanız inanmama ihtimaliniz ortadan kalkar.

Sigara illeti yüzünden kaç çocuk öksüz ve yetim kaldı, kaç kişi eşinden boşandı, kaç kişi canını verdi sayıları her geçen gün artmakta. Müslüman, hata gördüğünde uyaracaktı, kaç kişiyi uyardınız kendinize sorsanıza! 14 asır evvel cihat meydanında verilirdi canlar, şimdi tabutların arkasında dumanların izi var!  Mavi gökyüzünü griye buladık, uyanın ey Müslümanlar biz peygamberimize layık olamadık!

Öyle bir illet ki, şeytan vesveselerini sunuyor nefsine, bir kerecikten ne olacak diye, nefis küsüyor ikincisini içmeyene! Ölüm hariç her yolun bir dönüşü, her gidişin bir sonu vardır. Takdir edersiniz ki kimse sigaraya bağımlı olmak için başlamıyor, Başlayanların çoğu ise bağımlı oluyor…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir