• DOLAR 32.511
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2492.21
  • ...
SON DAKİKA
Vefalı çocuk yetiştirmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SÜMEYYE AKSOY / DOĞRUHABER

Vefa, sadece insan ilişkilerinde geçerli bir kavram değildir. İnsanın insanla, hayvanla, bitkilerle, eşyayla ilişkisi için de geçerli bir duygudur. Canlı cansız her varlığa saygı duyulmalı, değer veilmelidir. Vefa duygusu saygıdan beslenir.

Evde uzun süredir kullanılan bir koltuğun bile artık işe yaramadığını düşünürek ona acımasızca davranılıyorsa işte böyle bir ailede yetişen çocuk vefa duygusunu geliştiremez. Çocukta vefa duygusunun oluşup gelişmesi için evde herkesle ve her şeyle kurulan ilişkide vefa duygusu olmalıdır.

Vefalı çocuk yetiştirirken anne babaya çok görev düşmektedir. Bunlardan en önemlisi, sadece sevdiği şeylere değil, sevmediği şeylere de saygı göstermesi gerektiğidir. Saygıyı öğrenebilmesi içinde, önce hayatta en önemli şeyin kendi mutluluğu olmadığını bilmelidir. Daha sonra yardımlaşmayı bilmeli ve kendisine yardım edene minnettarlık duymalıdır.

Her şeyden önce  Allah`a vefalı çocuklar yetiştirilmedir. Allah`a vefalı çocuk  meyvesi bol, yaprağı sağlıklı ağaç gibidir. Bu ağacın kökü anne babadır. Meyvesi bol ağaçlar yetiştirebilmek için köklerin sağlam olması gerekmekteyse köklerden damarlara iman verilmelidir. Verilemiyorsa ağaçta bir anormallik oluşmaya başlar ve ağaçta anormallik varsa önce  köküne bakmak gerekir.

Vefa rehberimiz Hz. Muhammed (sav)`in dediği gibi “… vefa göstermek imandandır.”  İmanlı ve vefalı çocuklar yetiştirebilmek dileğiyle…

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir