• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Uyuşturucuya alışan gençlerin sorunu toplumsal meseledir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde düzenlenen "Uyuşturucuya Karşı Mücadele" seminerinde konuşan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet Özmen, uyuşturucuya alışan gençlerin sorununun bireysel olmaktan öte toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Karlıova Kaymakamlığı ve Karlıova Belediyesi işbirliğiyle "Uyuşturucuya Karşı Mücadele" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Özmen, "Uyuşturucuya alışan gençlerin sorunu, toplumsal meseledir. Bunu sadece bağımlılığı yaşayan bireyin, annesiyle, ailesiyle ve ilçesiyle sınırlı tutamayız. Bu öyle bir illettir ki bütün ülkeyi olumsuz etkileyen bir duruma getirir. Uyuşturucuyla mücadele eden aşamaları var ve biz bu aşamalardan en pahalısını ve en masraflısını bir kenara bırakıp, en ekonomik programı yapmak zorundayız, o da önleyici hizmetlerdir." dedi.

Gençlerin uyuşturucu bataklığına nasıl girdiğini anlatan Özmen, bu gençlere güçlü sosyal destek vermek gerektiğini dile getirerek, “Her zaman yanlışlarını görmek yerine doğrularına bakarak kendilerine özgüven vermeliyiz. Okuldan kaçan öğrenciler riskli yerlere gidebilir bu konuda özel ilgilenmek lazım çünkü bu davranış çocuğun hayatını kurtarır. Eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler, eğitimciler ve güvenlik görevlileri, eğitim kurumları çevresindeki büfe, kafe, lokanta, oyun salonu, kebapçı, çiğ köfteci gibi seyyar satıcıları kapsayacak şekilde önlemeye yönelik alınacak tedbirler ve yürütülecek faaliyetlerin kararlılıkla sürdürülmesi gerekmektedir. Uyuşturucu kullanan öğrencilerin tedavisi ve sosyal uyumun sağlanması gerekmektedir. Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili yeni eğitim programları geliştirilmesi ve mevcut eğitim programlarının ulaştığı kişi sayısı artırılmalıdır. Yatarak tedavi mekanizmasının geliştirilmesi ve uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının kültürel faaliyet ve değerlerle desteklenmesi lazım." ifadelerini kullandı.

KonferansA Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, Karlıova Belediye Başkan yardımcısı Sadri Bingöl, Cuhmuriyet Savcısı Hasan Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ulaş Kuşaklı, İlçe Milli Eğitim Müdür Ali Yıldız, kurum amirleri, öğretmenler ve kanaat önderleri katıldı. (Bülent Temiz- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir