• DOLAR 32.193
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2452.803
  • ...
Şubat Ayı Şehitleri Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mustazaf Der Bingöl Şubesi Şubat ayında şehit olmuş Müslümanların anısına bir etkinlik düzenledi.
 
Dernek toplantı salonunda düzenlenen programa Araştırmacı Yazar İbrahim Dağılma ile ilahi ve ezgi sanatçısı Hikmet Kayançiçek katıldı.
Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Dağılma şahadet ve şehitlik konularına değindi.
 
Şubat Ayı Şahadet Ayıdır
Şubat ayının şahadet ayı olduğunu ifade eden Dağılma, "Şubat ayı bizler için en önemli aylardan birisidir, Şubat ayı Şehadetle ve şehidlerin kanıyla süslenmiş farklı bir ayıdır." ifadelerini kullandı.
 
Şehadet ve şehitlik kavramlarını farklı bir açıdan değerlendiren Dağılma, "Önce insanın aleme şahit olması ve bu şahitliğini topluma tanıklık ettirmesi gerekir, bunun unutulup farklı inanç veya değer yargıları uğruna ölmek Allah`ın dinine tanıklık olamaz. Şahitlik kelimesi aslında Şehadet getirmede gizlidir; ama biz yalnızca bunu amentü olarak alıyoruz. En önemli şehitlik, ilim ve mücadeledir. Bu daha sonraki toplumlara da örneklik teşkil edecektir. Tarih boyunca ilahi kelimetullah uğruna can verenler olmuş ve nice dava önderleri, âlimleri şehadet kervanına katılarak Peygamberlerin bile gıpta ettiği makamlara yükseldiler. Özellikle şubat ayında birçok âlim şehit edildiği için bu ay "Şehadet Ayı" olarak biliniyor." dedi.
 
Şubat Ayı Şehitleri
Dağılma, Şubat ayında şehit olan Müslümanları şu şekilde sıraladı: "40 bin Hama şehidi, İskilipli Atif Hoca, Erbilli M. Esad Efendi, İmam Hasan El-Benna, Seyh Said ve arkadaşları, Malcolm X, El-Halil Camii şehidleri, Şeyh İzzeddin El-Kassam, Seyyid Abbas Musavi, Şeyh Ragıb Harb, Şeyh Şamil, Süleyman Akyüz, Metin Yüksel, Molla Giyasettin Barlak, Molla Zeki Atak…"
 
"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah`ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." (Âli İmran, 169-170) ayeti kerimesiyle konuşmasına devam eden Dağılma, şu ifadeleri kullandı: "Allah dini uğruna nice insanlar can verdi. Onlar Allah katında diri oldukları gibi bizim yanımızda da diridirler. Şehidler tarih boyunca unutulmadı ve unutulmayacaklardır. Özellikle şubat ayında tarihe damgasını vuran bir çok İslami hareket önderi şehid olmuştur. Günümüzdeki İslami hareketler onlardan ilham alarak mücadelelerine devam etmektedirler. Yakın tarihimizde şehadetleriyle Müslümanlara mücadele azmi aşılayan mübarek şehidlerimizi rahmetle anıyoruz."
 
Program kapsamında şubat ayında şehit olan Müslümanlar ile ilgili sinevizyon gösterimi yapılırken Sanatçı Hikmet Kayançiçek`in okuduğu ezgiler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
 
Program yapılan ikramların ardından son buldu.
 
Nihat Kanat-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir