• DOLAR 32.381
  • EURO 34.691
  • ALTIN 2398.359
  • ...
Arı yetiştiricilerine DİKA`dan eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yapılan açıklamada, Siirt`in Pervari ilçesi ve köylerinde bulunan, geçimini bal üretiminden sağlayan kırk çiftçiye “Pervari Balı Kırsal Pazarlama Projesi” kapsamında eğitim verildiği belirtildi.

Açıklamada, Siirt`in Pervari İlçesi Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan eğitimin, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu tarafından  ve 5 gün boyunca toplamda kırk saat verildiği ifade edildi.

Verilen eğitimle, arı yetiştiricilerinin Pervari balının pazar ve pazarlama sorunlarını çözmede yeni teknikleri öğrenip satıştaki tıkanıklığı çözerek 2016 yılında ürettikleri balların tamamını satmaları hedeflendiği ifade edilen açıklamada, "Balda verim, kalite, pazar ve pazarlama sorunları çözüldüğünde, bal fiyatlarında yüzde 20, çiftçi gelirlerinde yüzde 50 artış sağlanması öngörüldü. Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği ve Siirt Bal Üreticileri Birliği`nin kurumsal kapasitelerinde artış olacağı belirtildi." denildi.

Açıklamada, "Proje sahibi olan Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği (SAYB) ile proje ortağı olan Siirt Merkez İlçesi Bal Üreticileri Birliği (SİBÜB) üyelerine, en önemli sorunlarının başında gelen pazar ve pazarlama sorununu çözmede eğitim desteği verildi. Bal üretimindeki niteliksel ve niceliksel artış, satışları olumlu etkileyerek Pervari çiftçisinin ekonomik ve sosyal hayatını güçlendirecektir. Böylece Pervari balının ulusal ve uluslararası piyasalarda hak ettiği seviyeye gelmesi sağlanacağı ifade edildi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında Çiftçilere şu beş ana başlıkta eğitim verildiği  kaydedildi. "Arı ürünleri ve modern üretim teknikleri ile genel pazarlama kriterleri. Pervari balının üretiminde kalite ve standardizasyon. Bal pazarlamada kolaylık sağlayacak ürün çeşitliliği ve pazarlama teknikleri. Bal pazarlamada markalaşma ve farkındalığın avantajları. Pervari balının tanıtım ve pazarlamasında uygulanacak etkin stratejik yöntemler." (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir