• DOLAR 32.233
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2498.991
  • ...
Engelli çocuğun Kur`an aşkı imrendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkeze bağlı Yaygın Beldesi'nde Ahmet Yalçın (16) isimli yürüme engelli genç, tekerlekli sandalye yardımıyla her gün beldedeki Hacı Selahattin Memiş Camii'ne giderek Kur`an dersi alıyor. Yalçın`ın Kur`an okuma azmi, görenleri imrendirirken onun tek isteği ise Kur`an`ı güzel bir şekilde öğrenip okumak.

Her gün kardeşinin yâda arkadaşlarının yardımıyla camiye giderek Kur`an dersi alan Yalçın, beldedeki diğer çocuklara da örnek oluyor.

Yalçın`ın Kur`an okuma azmini takdire şayan  bulduklarını söyleyen Hacı Selahattin Memiş Camii imamı Cebrail Turan, Ahmet`in ayağındaki rahatsızlığın onun cami aşkına engel olmadığını söyledi.

"Arkadaşları veya köyün gençleri onu sırtına alarak camiye getiriyorlardı"

Turan, "Ahmet kardeşimiz ayağından rahatsızlığı var. Fakat ayağındaki rahatsızlık camiye gelmesine engel olmuyor. Ahmet`in gönlü sürekli camiye bağlı, vakit namazlarında da sürekli camiye geliyor. Biz Ahmet`i Kur`an okumaya teşvik ettik ve Elifba`ya başladı. Çok şükür şimdi Kur`an`a geçti, şimdi Kur`an okuyor. Her gün tekerlekli sandalyeyle gelip gidiyor. Kış günlerinde tekerlekli sandalye ile gelemediğinde arkadaşları veya köyün gençleri onu sırtına alarak camiye getiriyorlardı. Ahmet her gün camiye geldiğinden dolayı köydeki gençlere güzel bir örnek olmuş. Bu haliyle geldiği zaman diğer gençler camiye daha bir aşkla camiye geliyorlar." İfadelerini kullandı.

"Kur`an`a geçince çok mutlu oldum"

Kur`an`a okumaya geçtiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Yalçın, Kur`an`ı hatmetmeyi başaracağını belirterek, "Ben geçen seneden beri camiye geliyorum. Bazen kardeşim beni getiriyor bazen yoldan geçen arkadaşlarımı çağırıyorum onlar beni getiriyor bazen de hocalarım beni beline alıp getiriyor. Ben camiden çıkarken de yine hocalar yardımcı oluyor. Kur`an`a geçince çok mutlu oldum. Kur`an`ı hatmetmeyi başaracağım. Hocaların yanına geliyorum, yanlış okuduğumda yanlışlarımı düzeltiyorlar. Ben ve Cebrail hoca çok çalışıyoruz. Camiye gelmediğimde kahvehaneye gelip bana ders veriyor. Bazı günler camiye gelmediğimde, evde kaldığımda üzülüyorum. Evde kalırsam beni camiye götürün diyorum. Kardeşim olmadığı zamanlarda başka çocuklarla camiye geliyorum." şeklinde konuştu.

Her gün ağabeyine yardımcı olup onu camiye getiren Nasır Yalçın ise ağabeyinin camiye gelemediği zamanlarda çok üzüldüğünü ifade ederek, "Ağabeyim fazla dışarıya çıkamıyor. Kur`an`a büyük bir sevgisi var, sürekli camiye gitmek istiyor. Camiye gelmek istediğinde onu kıramıyoruz. Camiye getiriyoruz Kur`an okuyor. Kışın yollar kapalı olduğu zaman onu arabayla camiye getiremediğimizde çok üzülüyor. Camiye gelmediği için morali bozuluyor. Biz evde ona ders veriyoruz. Her gün camiye gelip arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyor. Arkadaşları ile beraber mukabele yapmak istiyor. Kur`an okumayı çok seviyor ve Kur`an`a geçtiği için çok mutlu." dedi. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir